Karaman Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bilindiği üzere Karamanımıza ve Bölgemize katkıda bulunacak en önemli projelerden biri Hızlı Tren Projesidir. Konya-Ankara Hızlı Tren Projesinin bitirilerek çalışmaya başlaması ve Karaman-Konya arasında da Raybüs seferlerinin başlaması ile gerek Konya’ya gerekse Ankara’ya tren ile ulaşımda, Karaman için çok önemli bir mesafe aşılmış oldu.

Bunla birlikte Konya-Karaman-Mersin-Adana Hızlı Tren projesi etüt çalışmaları tamamlanarak Hükümetimizin 2023 Yılı Planı içerisine konulmuştu.

Karaman Milletvekilleri olarak Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler sonucu Hızlı Trenin alt yapısını oluşturacak Konya-Karaman Çift Hat Demiryolu Projesi yatırım programına alınmıştır. Toplam 170 Milyon TL’lik olan yatırım projesinin 2-3 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu yatırımla ilgili olarak ihale bedeli olan 17 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

Bu projenin devamı olan Adana-Mersin Çift Hatlı Demiryolu Projesine de 21 Milyon 550 Bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

Konya-Karaman-Mersin-Adana hızlı tren hattı çift hat olup aynı zamanda yolcu ve yük taşımacılığı için kullanılacaktır. Böylelikle Bölgemizin ve Karamanımızın ekonomik potansiyeli artacak ve Mersin Limanına daha kolay ulaşım sağlanacaktır.

Aynı zamanda Çumra istikametinde devam eden demiryolu viraj çalışmaları da yüksek gerilim hatlarından kaynaklanan sorun nedeni ile uzamış olup 3 ay içerisinde bitirilecektir.

Yılların özlemi olan Hızlı Tren Projesinin alt yapı çalışmalarına bu yıl başlanacak olması çok önemli bir gelişme olup, emeği geçen herkese teşekkür eder,  Karamanımız için hayırlı olmasını dilerim.”dedi.