2012 yılı Sıla Festivali 31 Ağustos-01 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak.

Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar yaptığı açıklamada 2012 yılı Sıla Festivali kutlama tarihinin 31 Ağustos-01 Eylül 2012 tarihleri olarak kesinleştiğini belirtti. Festival ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Necati Akpınar, İlçe halkının etkinliklere katılımının sağlanması konusunda fikir ve tekliflere her zaman açık olduklarını belirterek tüm Ermenekli hemşerilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Ermenek Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen festival 31 Ağustos Cuma günü mehter takımının gösterileriyle başlayacak.
Daha sonra Yassıkaya Parkının açılışı yapılacak. Festival yürüyüşünün ardından Belediye Hal binası önünde oluşturulan alanda saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunacak. Protokol konuşmalarının ardından panayır açılışı ve gezisi yapılacak. Ermenek şehir stadında eşek yarışı sonrasında Şifa Süt Tesisleri ve Fatma-Nadir Haranıoğlu Ticaret Meslek Lisesinin açılışı yapılacak. İlk günkü etkinlikler Yassıkaya mevkiinde atıcılık yarışmalarıyla sona erecek. 1 Eylül Cumartesi günüyse saat 10.00’da Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde sünnet şöleni gerçekleşecek. Aynı günün akşamı ise saat 20.30’da Şehir stadında mahalli sanatçılar ile Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Zara’nın katılacağı konser programıyla 18. Uluslar arası Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali sona erecek.