"Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre, 2012 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2102/42" 27.06.2012 tarih ve 28336 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki konu hakkında yaptığı açıklamada; “2012 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; yağlık ayçiçeği için 24 kuruş, soya fasulyesi için 50 kuruş, kanola için 40 kuruş, dane mısır için 4 kuruş, aspir için 40 kuruş, zeytinyağı için 50 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 5 kuruş, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 kuruş olarak belirlenmiştir. Üreticilerimizin desteklemeye konu ürünleri, il bazında ve üretim yılına ait Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ortalama verimleri dikkate alınarak destekleneceklerdir.
Fark ödemesi desteğine üreticilerimiz; başvuru dilekçesi, hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren müstahsil makbuzu veya fatura ve borsa tescil beyannamesi ile müracaat edeceklerdir. Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin başvuru başlangıç tarihi 1 Ekim 2012’de başlayacak olup, son başvuru tarihleri ise yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2013; dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 Nisan 2013’te bitecektir” dedi.