Toplantıya, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Müdür Yardımcıları Baran Yavuz Yürekli ve Abdullah Kaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz ile Şube Personeli katıldı.

İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin toplantıda yaptığı konuşmada; "Gıda güvenliği, insanların sağlıklı ve aktif bir yaşam için tercih ettikleri ve ihtiyaç duydukları besin değeri yüksek gıdalara istedikleri zamanda, yeterli miktarda ve güvenli olarak ulaştıkları zaman gerçekleşecektir. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı gıda tüketmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ayrıca Bakanlığımızın 174 Alo Gıda hattına yapılan ihbar ve şikayet değerlendirilerek en kısa sürede denetimler yapılarak gerekli işlemler yapılmıştır. Sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketilmesi için özverili ve yoğun bir çalışma sergileyen şube personelimize çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden denetimlerini sürdüren denetim personelimiz ülkemiz ortalamalarının üzerinde bir denetim çalışması yürütmüşlerdir.” dedi. 

Toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Şube Müdürü Fatih Ayaz; “Vatandaşımızın daha hijyenik daha yüksek kalitede gıda tüketmesini sağlamak amacı ile İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından Karaman genelinde faaliyet gösteren 2 bin 316 gıda işletmecisine yönelik 2015 yılı içerisinde 4 bin 539 denetim gerçekleştirmiş, 400’e yakın farklı ürün grubundan numuneler alınmış ve toplamda 34 işletmeye 148 bin 323 TL İdari Para Cezası kesilmiştir. Gerçekleştirilen 4 bin 539 denetim ile 2015 yılı için planlanan 4 bin denetim hedefine ulaşılmış ve ülkemiz genelinde 81 il müdürlüğünün gerçekleştirdiği denetim ve işletme sayılarına bakıldığında Karaman 4. sırada yer almıştır. 2016 yılı için planlanan denetim sayısı hedefimiz ise 5 bindir.

Bizim buradaki hedefimiz çok denetim çok fazla ceza vermek değil, denetimlerimizi eğitim maksatlı yapmak ve vatandaşımızın sağlığını korumaktır. Böylece vatandaşlarımızın daha hijyenik daha yüksek kalitede gıda tüketmesini sağlamaktır. Bu sebeple 2015 yılı içerisinde de Gıda Güvenliği ve Kalitesine yönelik bilinci geliştirmek için yapacağımız eğitim çalışmalarına da büyük önem vereceğiz.” dedi.

Şube Müdürü Ayaz ve Şube personelini tebrik eden Keskin, zorlu ve stresli bir görev yürüten şube personelimizin çalışmalarında her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. Toplantı 2015 yılı denetim çalışmalarında gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı denetim personeline İl Müdürü Keskin ve İl Müdür Yardımcılarımız tarafından teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.