İki yılda bir yapılan ve damga yılı 2010 olan ölçü ve tartı aletleri periyodik muayene ve damgalama işlemleri bildirim verme süresi başladı.

Karaman Belediyesi Grup Merkezi Ölçü Ayar Memurluğu’ndan yapılan açıklamada: “3519 sayılı ölçüler ve ayar kanununa göre; ölçü ve aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu olup, damga süreleri dolmuş olan ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresi 29 Şubat 2012 Çarşamba günü sona erecektir.


İki yıllık damga süresini doldurmuş uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler) akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg’a kadar hassas olmayan kütle ölçüleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2 bin kg’a kadar mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2 bin kg’a kadar elektronik tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların, ölçüler ve ayarlar yönünden bağlı bulundukları grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına bir dilekçe ile başvurarak muayene gününü belirleyen belge almaları gerekmektedir.

Ölçü ve aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacaktır. Önemle duyurulur” denildi.