08 Temmuz 2012 Pazar günü Taşkale beldesinde gerçekleştirilen programa Vali Vekili Sn. Ferhat Burakgaz,Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, basın mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Taşkale Belediyesi ve Taşkaleliler Dernekleri tarafından organize edilen 3. Taşkale Buluşması programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Hoşgeldiniz konuşmasını yapan Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu "Sayın Vali Vekilim, Sayın Milletvekilim daire müdürlerimiz bizleri bu mutlu günümüzde yanlız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. İlk Taşkaleliler Buluşmasını İstanbul Pendik'te yapmıştık. İki yıldırda da bu buluşmaları kasabamızda yapmaya çalışıyoruz. Kasabamız daha önceki yıllarda çok fazla göç verdiği için nüfusumuz giderek azalmaktadır. Gerek Karaman'da gerekse başka illerde olup emekli olan kasabamız halkının kasabamıza gelerek burada yaşamalarını, hayatlarına kasabamızda devam etmelerini istiyorum. Kasabamız her ne kadar coğrafi konumu itibariyle sulu tarıma elverişli olmasa da , ilerleyen zamanlarda bacasız fabrika diye tabir edilen turizm  faaliyetleri kasabamıza oldukça büyük katkılar sağlayacaktır.Turizme önem veriyoruz ve kasabamıza turizm konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcıları kasabamıza bekliyoruz" dedi.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise "Değerli hemşehrilerim bu tür festivaller birlik ve beraberliğin devam etmesi için önemlidir. Festival organize etmekse başlı başına emek isteyen bir iştir. Ben bu festivalin organize edilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Başkanımızında ifade ettiği gibi beldenin nüfusundaki azalmayı bizlerde yakinen takip etmekteyiz. Nüfusun  artması için bu beldemizi turizm beldesi olarak ilan etme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Eğer sizlerden yeterli talep gelirse Yeşildere beldemizde olduğu gibi buraya da TOKİ konutları inşaa etme düşüncesindeyiz. İlimiz güneşten yararlanma konusunda zenginlik gösteren bir ildir. İlerleyen zamanlarda güneş enerjisi konusunda ilimize ve bu bölgeye çeşitli yatırımlarımız olacak. Yapılacak yatırımlar ve turizm bölgesi ilan edilmesi ile Taşkale'nin eski günlerdeki nüfusuna kavuşacağını ümit ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Vali Vekilimiz Sayın Ferhat Burakgazi ise gerçekleştirilen bu buluşma gününün sadece bir eğlence olmadığını birlikte ve bir olmanın önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında "Bir olan diri olur… Bu şenlik birliğimizin ve dirliğimizin ifadesi…  Bir atasözümüz vardır; yalnız olan rahat görmez, yardımlaşan yorulma bilmez… Biz birlikte olmayı, dostunun ve kardeşinin derdiyle dertlenmeyi her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Bizim için rahatlık kardeşlerimizin yüzündeki tebessüm, gönlündeki huzurdur. Bu şenlikler bu anlamda sadece bir eğlence değil, aynı zamanda birbirimizden haberdar olmamız için bir vesiledir. Ve küreselleşen, modernleşen dünyada yerel değerlerimizi yaşatmamız geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor… Çünkü bizim değerlerimizin temelinde kardeşlik vardır, yardımlaşma vardır… Ve böylesi bir birliği ortadan kaldıracak hiçbir beşerî güç yoktur. Taşkale’nin dostluğu ve kardeşliği taş gibi sağlam olduğu müddetçe, çözülmeyecek bir sorun yoktur.

Ayrıca bu şenlik, binlerce yıllık bir tarihi birikime sahip olan Taşkale’nin daha geniş kitlelere tanıtılması açısından da büyük önem taşıyor. Bütün insanları bu tarihî mirastan ve bu doğal güzellikten haberdar etmeye çalışmak, bu ülkeyi seven herkesin boynunun borcudur. Taşkale’yi yurdumuz-yuvamız gibi, sizleri de kardeşimiz-atamız gibi gördüğümüzü özellikle belirtmek istiyorum. Sözlerime son verirken aranızda olmaktan, sevincinize şahit olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha dile getiriyor, başta belediye başkanımız ve dernek yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese Valimiz Sayın Süleyman Kahraman  ve kadir Şinas Karaman  halkı adına teşekkür ediyorum"dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen plaket töreninde Valimiz Sayın Süleyman Kahraman'ın plaketini Vali Vekilimiz Sayın Ferhat Burakgazi Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu'nun elinden aldı. Törende Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, Taşkalede yıllar önce öğretmen olarak görev yapan öğretmenlere ve diğer protokol üyelerine plaket verildi.

İstanbul Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Eroğlu, Taşkaleliler Dernek Başkanı Hüseyin Soyyiğitoğlu ve Taşkaleliler Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Yavuzaslanoğlu'na plaketleri Vali Vekilimiz Sayın Ferhat Burakgazi tarafından verildi.

Festival seyirlik oyunlar, yerel sanatçıların müzik ziyafetiyle devam etti.