VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ
Valimiz Sayın Süleyman Tapsız, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Tapsız yayınladığı kutlama mesajında; “ 30 Ağustos 1922, Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak; Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birliği, beraberliği, huzuru ve güvenliği için kendisine verilecek her türlü görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün vazife şuuru ve heyecanı, sarsılmaz bir azim ve iradeyle yerine getirmeye devam edecektir.

Tarih boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima vatanına sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.

Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmiştir. 15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulananlara karşı ilk andan itibaren yaşanan her adımda tek yürek, tek ses olan Aziz Türk Milleti; Dünya tarihinde eşi görülmeyen bir vatanseverlik, basiretli bir temenni ve olgunluk ile bayrak ve ezan altında birleşerek dünyaya kahramanlık örneği göstermiştir.

Vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP KONUK
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin, 30 Ağustos’taki kudret ve kabiliyet imtihanından başarıyla çıktığını vurgulayan Başkan Konuk, 30 Ağustos’un, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü gün olduğunu söyledi.

“KUDRET VE KABİLİYETTEN YOKSUN OLANLARA DEĞER VERİLMEZ”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta da yer verdiği şu sözlerle başladı: “Memleketimizde bulunan düşmanları silah gücüyle çıkarmadıkça, gösterebileceğimiz milli varlık ve kudretimizi fiilen ispat etmedikçe millet olarak kendimize değer verilmesini ve saygı gösterilmesini beklemek boşunadır. Kudret ve kabiliyetten yoksun olanlara değer verilmez. İnsanlık ve adaletin gereklerinin yerine getirilmesini, bütün bu vasıflara sahip olduğunu gösterenler isteyebilir”

“ANADOLU, GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ”
Türk milletinin, 30 Ağustos’ta kudret ve kabiliyet imtihanından başarıyla çıktığını ifade eden Başkan Recep Konuk, “büyük taarruz için gösterilen tek hedef Akdeniz’dir. O büyük yürüyüş karşısında ateşkes isteyenlere 9 Eylül’de İzmir Kemalpaşa’da randevu verilmiştir. Ancak milletimizin kudret ve kabiliyetini sınayanlar o randevuda yerlerini alamamıştır. 30 Ağustos, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü ve kendi tarihini kendi eliyle yazacak kudret ve iradeyi sergilediğini tüm dünyaya ispat ettiği gündür” dedi.

“İSTİKLALDEN GERİ ADIM ATMAYIZ”
30 Ağustos’un, Türk milletinin son sığınma noktası Anadolu ve Trakya’ya doğru başlayan ve istisnalar hariç yaklaşık iki buçuk asır süren çekilme sürecinin sona erip, millet olarak sokulmak istediğimiz kalıbı kırdığımız gün olduğuna da dikkat çeken AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İki buçuk asır süren zihni ve fiziki geri çekilme süreci 30 Ağustos’ta sona ermiştir. O tarihi günün, o tarihi zaferin üzerinden 94 yıl geçti. Tarihi zaferin hatıraları ve hatırlattıkları bugün de milletimizin hafızasında tazedir ve o tarihi günlerde sergilenen irade ve kararlılık bugün de dip diridir. Millet olarak biz 94 yıl önce ne fikren ne de fiziken geri adım atmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. ‘İstiklalden geri adım atmayız, birliğimizden ve bütünlüğümüzden vazgeçmeyiz. Anadolu ve Trakya’da kardeşlik hukukumuzdan, bir ve bütün yaşama irademizden taviz vermeyiz’ dedik. Ve hala aynı şeyleri söylemekteyiz.”

“BİRLİĞİMİZE KAST EDENLER, MAĞLUBİYETİN RÖVANŞININ PEŞİNDELER”
94 yıl önce sergilenen irade ve kararlılığın bugün de devam ettiğini ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “milletimiz, değişik şekil ve adlar altında karşısına çıkarılan imtihanlarda da aynı kudret ve kabiliyeti sergilemiştir. Bugün darbe ve darbeci, terör ve terörist olarak vatanımıza, milletimize ve vatanımız ile milletimizin birliğine kast edenlerin, huzurumuzu hedef alanların dünün işgalcileriyle farkı yoktur. Milletin meclisine taarruz edenler de Elazığ’da, Gaziantep’te, Van’da milletimize tuzak kuranlar da kirli bir koalisyonun ortaklarıdır ve sahneye koydukları kirli oyunla 94 yıl önce uğradıkları mağlubiyetin rövanşının peşindedirler. Onlar ne yaparsa yapsın, onlar hangi kılık ve şekilde milletimizin karşısına çıkarsa çıksın, milletimiz vatanı ve birliği söz konusu olunca 30 Ağustos 1922’deki kadar kararlı, 30 Ağustos 1922’deki kadar inançlı, 30 Ağustos 1922’deki kadar uyanıktır” dedi.

“O BÜYÜK VE TARİHİ İMTİHANI 94 YIL SONRA BİR KEZ DAHA VERDİK”
30 Ağustos’un, millet olarak vatana sahip çıkma kudretini sergilediğimiz, zaferle sonuçlandırdığımız mücadelenin sonunda istikbalimizi yeni bir başlangıçla şekillendirme kabiliyetini gösterdiğimiz ve en önemlisinin de birlik imtihanını başarıyla verdiğimiz, büyük imtihan günü olduğunu belirten Başkan Recep Konuk, “bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olarak o büyük ve tarihi imtihanı 94 yıl sonra bir kez daha verdik, veriyoruz. 94 yıl önce millet olarak biz Anadolu’yu acı, kavga ve kaosun merkezi yapmaya çalışanlara inat, kardeşliğin, zenginliğin ve şefkatin coğrafyası yapmak için ilk büyük adımı attık, 94 yıl sonra o attığımız ilk adımla başladığımız yolculuğu kararlılıkla devam ettirdiğimizi, ettireceğimizi bir kez daha ispat ettik. Bir asırda verdiğimiz iki büyük imtihanla Türk milleti bir iddia ortaya koymuş ve o iddiasına tarihi imtihanlardan geçerek sahip çıkmıştır. Bu iddia, ebediyen hür ve bağımsız yaşama kararlılığıdır. Bu iddia, Anadolu ve Trakya’da yaşayan tüm millet evlatlarının ortak gelecek hayali ve birlikte yaşama iradesini asla terk etmeyecekleri iddiasıdır. Bu iddia hür ve müreffeh Anadolu ve Trakya iddiasıdır” şeklinde konuştu.

“KUDRET VE KABİLİYETLERİMİZİ KİMSE SINAMAYA KALKMASIN”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, mesajını şu ifadelerle tamamladı: “İrade ve kararlılığını can pahasına göstermiş, kudret ve kabiliyetlerini tarihin akışını değiştirerek ispatlamış ve tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun gereklerini lâyıkıyla yapmış bir milletin evlâtları olarak, o ruh halinin ve düşünce iklimin mirasçılarıyız ve her tarihi imtihanı başarıyla verecek, irade, kararlılık, kabiliyet ve kudrete dün olduğu gibi bugün de sahibiz.

94 yıl önce milletimizin kudret ve kabiliyetlerini sınayanlar, sonucu görmüş ancak randevu yerinde bulunma cesaretini gösterememişlerdir. Geçen zamana rağmen o iddia ve irade ile o kudret ve kabiliyetin milletimizin genlerinde mevcut olduğu bugünkü nesiller tarafından verdiğimiz son demokrasi sınavında bir kez daha ispatlanmıştır. Kudret ve kabiliyetlerini tarihin imtihan meydanlarında başarıyla vermiş, tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun gereklerini lâyıkıyla yapmış bir milletin evlâtları olarak, o ruh halinin ve düşünce ikliminin mirasçısı olan bu millet her tarihi imtihanı başarıyla verecek, her tarihi randevuya zamanında ulaşacak kabiliyet ve kudrete sahiptir.

Dost ve düşmanlarımıza, özellikle de dost görünümlü düşmanlarımıza tavsiyemiz kudret ve kabiliyetlerimizi kimsenin sınamaya kalkmamasıdır. İmtihanı tarihi meydanlarda verilmiş ve hala sahip çıktığımız müşterek irademize herkesin saygı göstermesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu zaferi armağan eden Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tarihten geleceğe bir coşkun ırmak gibi akıp gelen milletimize bu yolculuğunda hürriyet ve istiklalini armağan eden aziz şehitlerimizi,94 yıl önce verdiğimiz tarihi imtihanı bu topraklarda yeniden veren ve tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyerek şehadet makamına ulaşan demokrasi şehitlerimizi, vatan için toprağa düşen şehit asker ve polislerimizi ve kirli saldırılarla kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hürriyet ve istiklalin kazanılma şartlarını, o gün ortaya konan kudret, kabiliyet ve ortak iradeyi asla unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ve o irade ile o kudret ve kabiliyetin nesilden nesile aktarılacak en kıymetli mirasımız olduğunu belirterek 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos geçmişi şanlı zaferlerle dolu yüce Milletimizin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
Bu büyük zafer ile aziz Milletimiz, vatanımızı ve Milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında büyük bir kahramanlık ve muhteşem bir mücadele örneği göstermiş, büyük bir destan yazarak bize bu güzel cennet vatanımızı emanet etmiştir.
Tüm imkânsızlıklara rağmen  zorlu bir mücadelenin ardından kazanılan bu büyük zafer; asırlardır hür yaşayan bir Milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının, kutsal vatan topraklarımızı her zaman ve her koşulda kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızın, vatanı, bayrağı, ezanı ve kısaca tüm milli ve manevi değerlerimiz uğrunda seve seve canımızı verebileceğimizin tüm dünyaya ilanıdır.

Yine bu büyük zafer ile Aziz Milletimiz kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya haykırmış ve kabul ettirmiştir. 94 yıl önceki bu ruh 15 Temmuz darbe girişiminde de yine kendini göstermiş, dün olduğu gibi bugün de şehit kanları ile sulanmış aziz vatanımıza hürriyet ve istiklalimize göz dikenler gereken cevabı almışlar ve bundan sonrada almaya devam edeceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayram'ını en içten dileklerimle kutlar, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında bağımsız olarak yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan kahraman gazilerimizi, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ayrıca bu vesileyle ülkemizi terör belasından kurtarmak amacıyla Suriye'nin Cerablus bölgesinde operasyon başlatan kahraman Türk ordumuzun en kısa zamanda operasyonlarında başarıya ulaşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.  

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan’ın mesajı şu şekilde:

“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi olan Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin 94’üncü yıldönümüdür. Bu zafer, düşmanları tarafından yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin, uçurumun kenarından dönüşünün, adeta küllerinden yeniden doğuşunun ifadesidir.

Bu zafer, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, özgür ve bağımsız olarak sonsuza kadar bir arada yaşama ve şanlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesi olmuştur. Milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu bu yüce ruh her zaman canlı kalacak ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Tarihi eşsiz zaferlerle dolu olan bir millet olarak, dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberliğimize kast eden kalleşlerin, hainlerin karşısında dimdik durmaya devam etmekteyiz. Bu topraklar üzerinde hesap yapan dış güçlere ve onların içerideki hain işbirlikçilerine tıpkı 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu millet dersini vermiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, İnşallah bölücü terör örgütünün de, onunla iş tutan paralel ihanet çetelerinin de üstesinden gelecektir.

Hainlere karşı ihtiyacımız olan tek şey, birlik ve beraberliğimizi her daim güçlü tutmaktır.  "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında milletçe bütünleşerek, tüm hainliklerin ve tehditlerin üzerinden hep birlikte geleceğiz.
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü yayınladığı mesajında;

“Bugün, büyük Zaferin 94'üncü yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. 94 yıl önce kahraman ordumuzun kazandığı bu zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin, milli iradenin zaferiyle neticelenen 15 Temmuz 2016 Darbe kalkışmasına karşı direnişi de, milletçe bağımsız yaşama irademizin muhteşem bir tezahürüdür. İnanıyorum ki, aziz milletimizin bu iradesi hep var olacak ve daima iş başında olacaktır.

Bu şanlı zafer, Milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına karşı da bir ve bütün olduğumuzun en somut nişanelerinden biridir.

Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, milletimizin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bütün dünyaya duyurmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy yayınladığı mesajda;

“Başkumandanlık Meydan muharebesiyle milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin altın sayfalarında yer alan bir destan yazdı. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberliği ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir gücün olmadığını göstermenin yanında yüz yıllardır hür yaşamış bir milletinde prangalara vurulamayacağının da ispatı olmuştur. Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatanını savunan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.  

Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.
 
Tarihten silinmek, görmezden gelinmek istenen milletimiz, aksine tarihe yön vermeye devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir. Ülkemiz bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, teknolojide, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır.

Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında yayınladığı mesajda şunları söyledi;

“Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zaferle kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışması örneğinde olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara milletimiz asla izin vermeyecektir. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolasıyla Bir Mesajı Yayınladı.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen ve bunu da tüm dünyaya gösteren, kahraman şehit ve gazilerimizi bu özel gün nedeniyle bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, gösterdiği büyük kahramanlıklarla Vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu mukaddes vatanı emanet etmiştir. Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, atalarımızın şahsında vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”

AK PARTİ KARAMAN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MUSTAFA KALE
AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kale mesajında şunları kaydetti; “30 Ağustos aziz milletimizin, kahraman ordumuzla tek yürek olarak, sarsılmaz bir inançla bağımsızlığımızı ve yurdumuzu korumak adına verdiği kurtuluş mücadelelerinin, haksızlığa ve zulme boyun eğmeyen dik duruşunun yansımasıdır. Bu dik duruş sonunda Dünya durdukça yaşayacağına inancımızın tam olduğu büyük bir ülke ortaya çıkmıştır.

Bu eser, Türk  milletinin Hürriyet ve İstiklâl düşüncesinin nacizane bir abidesidir. Bu abideyi korumak ise bu büyük milletin torunları olarak bizlere düşmektedir. Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir.

Bu duygu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, yüce Rabbimizden aziz şehitlerimize rahmet gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler vermesini niyaz ediyorum.”

CHP KARAMAN İL BAŞKANI AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER
CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Ünver, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“30 Ağustos Zafer Bayramı, yurdumuzun düşman işgalinden temizlendiği günü temsil eden bir bayramdır. Türk Ordularının 1683’te Viyana’da başlayan geri çekilmesi, zaferle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi (23 Ağustos - 13 Eylül 1921) ile son bulmuştur. Bu zaferden sonra düşmanı yurttan atmak için neredeyse Viyana’dan beri 300 yıldır yapılamayanı yapmak, bir taarruz harekâtı başlatmak gerekmekteydi. Ne var ki ordumuz, Yunan ordusunu Anadolu’dan tamamen atmak için yeterli güce sahip değildi.  Bu nedenle Yunan ordusunun savaşa zorlanıp yok edilebilmesi için halktan son bir fedakârlık yapması istendi. Tüm kaynaklar son bir kez zorlanarak ordumuz, taarruz yapabilecek güce ulaştırıldı. Hazırlıklar hemen hemen bir yıl sürdü.
26 Ağustos sabahı Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, yanında Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ile birlikte muharebeyi idare etmek üzere Kocatepe’deki yerini aldı.
Büyük Şair Nazım Hikmet, Kuvayı Milliye Destanı’nda o geceyi şöyle tasvir etmiştir;
Kocatepe yanık ve ihtiyar bir bayırdır
Ne ağaç, ne kuş sesi, ne toprak kokusu vardır.
Gündüz güneşin, gece yıldızların altında kayalardır.
……
Kayalıklarda şayak kalpaklı nöbetçi
Okşayarak gülümseyen bıyığını, seyrediyordu Kocatepe’den
Dünyanın en yıldızlı karanlığını.
Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu.
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
Şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
Güzel ve rahat günlere inanıyordu
Ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
Birdenbire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saati sordu.
Paşalar: ‘üç’ dediler.
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu.
Bıraksalar İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
Ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe’den Afyon ovasına atlayacaktı.
Topçuların sabah saat 04.30'da taciz ateşi ile saat 05.00'te de önemli noktaların yoğun topçu ateşi altına alması ile başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta, Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılması ile kesin bir zafere dönüştü. Zafer sonrası Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın verdiği, tarihi “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!..” emri ile ordumuz, çekilen Yunan ordusunu İzmir’e kadar takip etmiş ve 9 Eylül’de İzmir’i kurtararak yurdu düşman işgalinden temizlemiştir.
30 Ağustos zaferi ve bu zaferin anıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimiz açısından son derece önemlidir. Mustafa Kemal Paşa Başkomutanlık Meydan Muharebesini sevk ve idare ettiği Zafertepe’de, 30 Ağustos 1924 tarihinde bu büyük zaferin önemini şu şekilde ifade etmiştir: "... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır..."  Bu itibarla, unutulmamalıdır ki Türk Ulusu, 30 Ağustos ruhunu üzerinde taşıdıkça iç ve dış düşmanlarının hain emellerini gerçekleştirmesine hiç bir zaman izin vermeyecektir.  
Ulusumuzun Zafer Bayramı’nı kutluyor; bu zaferi ulusumuza armağan ederek yurdu düşman işgalinden kurtaran başta Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Ruhlarınız şâd olsun. Vatan size minnettardır…”

CHP KARAMAN GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI YUSUF BAŞTUĞ
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Baştuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Baştuğ yayınladığı kutlama mesajında;

“26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; Kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek olmuştur. Akıllardan çıkmayacak bir ders vermiştir. Yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış, tarihi bir adımın bayramıdır. 

Zor zamanlardan geçen ülkemizin, bu zor zamanlardan kurtuluşu da, 30 Ağustos Zaferini kazanmamızı sağlayan, birlik ve beraberlik anlayışıdır. Bu anlayış, iç ve dış saldırılara karşı, omuz omuza mücadele etmemizi sağlayacaktır.  

Türk ulusunun doğuştan taşıdığı yetenek ve kudret ile şekillenen inancı; Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni, sonsuza kadar yaşatacak dinamik gücün temeli olmaya devam edecektir.

Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”

BAŞKANLAR´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan, özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 94. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkumandanlığında, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, işgale uğrayan ülke topraklarımızı geri almamızın ve vatanımızın canımızdan aziz olduğunun tüm dünyaya ilanıdır.

Bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir. Şehitlerimizin kanlarıyla ve büyük fedakârlıklarla kurulan, bugün tüm dünyanın saygınlığını kazanmış olan modern Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarıyla bir ve beraberdir. Demokratik, hukuk devletidir. Bu resmi, hiçbir kirli çıkar üzerine yapılan hesap bozamaz. Bu ülkede yaşayanlar,  etle tırnak gibidir. Denizde buluşan ırmakların suları gibi, bir daha ayrılmamak üzere birbirine karışmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor;  Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” dediler.

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu Büyük Taarruzun 93’üncü yıl dönümü ve Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Muğlu mesajında şunları ifade etti; “Yurdumuzun  düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen “30 Ağustos  Zafer Bayramı” tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından  düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş,  hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Türk milletinin göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneği diğer milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI UĞUR SÖZKESEN
30 Ağustos tarihi Türk'ün bağımsızlığına kastedenin karşılığını her türlü zorlukta dahi misliyle aldığının simgelerindendir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmıştır.
Her anı eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Şüphesiz ki bu büyük zafer, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, canını seve seve verebilmektedir.
 
İçinden geçmekte olduğumuz şu günlerde de 30 Ağustos gibi zafer günlerini aklımızdan bir an bile çıkarmadan aynı ruh ile Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı için dimdik ayakta duracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, vatanımızı düşman işgalinden kurtarılmasında canları pahasına savaşan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Saygıdeğer Ermenekli hemşerilerimizin ve Aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

MEMUR-SEN KARAMAN İL TEMSİLCİSİ VE EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI YUNUS ÖZDEMİR
Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında şunları kaydetti:

''30 Ağustos, emperyalizme karşı baş eğmemeye, var kalmaya kararlı bir milletin irade beyanının taçlandığı bir tarihin ifadesidir, milletin yeniden dirilişidir.

Bu büyük zafer, sömürgecilerin dünyanın dört bir yanını işgal edip yağmaladığı bir devirde, asırlar içinde bu toprakları kan ve terle yoğurarak vatanlaştıran bir halkın, bütün mazlumlara umut dolu seslenişidir. Batılı emperyalistlerin bütün hile ve desiseleriyle fiziki birliğini kaybetse de gönül ve şuur birliğini koruyan ümmetin de maddi yardımları ve dualarıyla ayakta kalan Türkiye, tarihten gelen misyonunu ortaya koyarak, sömürgecilere dur demiştir.

Ancak emperyalist devletlerin 94 yıldır bu topraklar üzerindeki kanlı işgal ve istila planları son bulmamıştır. O günden bu güne emperyalistler yeni oyunlarla karşımıza çıkmışlardır. Bugün de bu süreç devam etmektedir. Emperyalistler vekalet verdikleri FETÖ, DAİŞ, PKK/PYD gibi terör örgütleri ile ülkemiz ve bölgemizde yeni oyunlar sergilemektedirler. En son yaşadığımız 15 Temmuz darbe görünümlü işgal girişimi bunlardan biridir. Fetullahçı terör örgütünün milletin silahlarını emperyalistlerden aldığı vekaletle yine millete yönelttiğine hep birlikte şahit olduk. Fakat millet tıpkı tarihte olduğu gibi baş eğmedi, darbecilere karşı destansı bir direniş göstererek emanete sahip çıktı. Milletimiz, tıpkı 30 Ağustos zaferinde olduğu gibi emperyalistlerin oyununu 15 Temmuz gecesi bir kere daha bozdu.

Türkiye dün olduğu gibi bugün de emperyalizme direnmeye devam ediyor. 15 Temmuz’un hemen akabinde başlatılan terör dalgasına da direniyor, terör koalisyonun kirli planlarını yırtıp atıyor. Çünkü bu topraklar, tarihte adalet ve hürriyetle yoğrulmuş topraklardır. Çünkü bu topraklar, mazlumların umutla baktıkları topraklardır. Bu topraklarda fitne tutmaz, terör yeşermez, ihanet barınamaz.

Bu vesileyle, bu topraklara canını ve kanını veren şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.'' dedi.