Ermenek Haberin yaptığı telefon görüşmesinden elde ettiği bilgilere göre; Ermenek’ten hareket eden otobüs işletmesi sahibi Kamil Atasoy, sabah saat 08.00 da Sarıveliler Karayolları Şantiyesinden bilgi aldıklarını, yolda tipi olduğu ve yolun açık olduğunu öğrendikten sonra saat 08.30’da Ermenek’ten yola çıktıklarını söylemiştir.

Ancak saat 10.00 da sularında Sarıveliler-Taşkent arasında bulunan Belpınarı mevkiine geldiklerinde yolun kapalı olduğunu gördüklerini söyleyen Atasoy, telefonla kurtarma ekiplerine durumu ilettiklerini, yol açma ve kurtarma ekiplerinin kendilerine çok geç ulaştıklarını, akşam saat 18.00 de kurtarıldıklarını ifade etmiştir.

Ermenek’ten çıkan kendi otobüsleri ve Sarıveliler’den çıkan otobüste toplam 50 yolcu bulunduğunu, bu yolculardan kadınlar ve çocukların çok zorlandığını belirten Atasoy, kurtarma ekiplerinin yavaş davrandıklarını dile getirmiştir.

Diğer yandan Taşkent-Ermenek ve Taşkent-Sarıveliler karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapıla olduğu öğrenilmiş olup sürücüler uyarıldı.