Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü arasında Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden konuyla ilgili yapılan açıklama;
Karaman Valiliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü arasında Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin; Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binasında 3. basamak sağlık hizmeti verebilmesine ilişkin protokol düzenlenen törenle imzalandı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Murat Koca, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Başmüdürü Mustafa Karakışla katıldı. 
Üniversitelerin görevi kendi içerisinde eğitim-öğretim hizmeti yürütmek kadar toplumun sorunlarına da çözüm üretmektir. 

Protokol töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Üniversitelerin görevi kendi içerisinde eğitim-öğretim hizmeti yürütmek kadar toplumun sorunlarına da çözüm üretmektir. Toplumun sorunlarına duyarsız kalıp toplumdan uzaklaşmak kamu kaynağı kullanan üniversiteler için bir züldür. 

Bu anlamda bize bir sorumluluk tevdi edilince, bunu mevzuat çerçevesinde en iyi nasıl çözebileceğimiz, nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız bir çalışma yürüttüler. Karaman’daki sıkıntının sağlık hizmeti aşamasında görülen ihtiyacın karşılanması için biz de elimizden geldiğince destek vermek üzere mutabakata ulaşmış durumdayız. Bu sayede bir kişinin dahi sağlık sorununa derman oluyorsak kendimizi mutlu addederiz.” dedi. 

Protokol imzalanmasının ardından hastane yöneticileri, öğretim üyeleri ve yapı işleri yetkilileri tarafından Meram Tıp Fakültesine tahsis edilen 82. Yıl Devlet Hastanesi binasında 28 Ekim 2015 tarihinde inceleme yapıldı. Bina hakkında yetkililer tarafından bilgi alındı. En kısa zamanda tadilat işinin tamamlanarak hasta kabulüne başlanabileceği kararına varıldı. İlk aşamada bir çok branşta(genel cerrahi, kardiyoloji, iç hastalıkları, üroloji, çocuk hastalıkları, kalp ve damar cerrahisi, kulak- burun- boğaz, ortopedi ve diğerleri) özellikle bizzat öğretim üyeleri tarafından poliklinik hizmeti olarak başlanacak ve gerekli donanımın tamamlanmasından ardından bir çok branşta yataklı tedavi hizmeti de sunulabilecek.
Necati ERMİŞ