Dünya süt endüstrisinin en büyük şirketi Grup Lactalis çatısı altında faaliyet gösteren Ak Gıda, sahip olduğu küresel ağ ile çalışanlarına uluslararası kariyer olanakları sunuyor. Ak Gıda’da bugüne kadar pek çok yönetici; Grup Lactalis’in Amerika’dan Kanada’ya, Almanya’dan Körfez ülkelerine kadar dünyanın farklı bölgelerindeki operasyonlarına liderlik etmek üzere atandı. Son olarak, Ak Gıda Dijital ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Kutay Mutluer, Lactalis Almanya’da dijital ve bilgi teknolojileri operasyonlarının sorumluluğunu üstlendi. 2017 yılından bu yana kurumda görev yapmakta olan Mehmet Belgen ise Ak Gıda’nın yeni Dijital ve Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak atandı.

Bilgi teknolojileri alanında 17 yıllık deneyime sahip olan Mehmet Belgen, Bilgi Teknolojileri Müdürü olarak başladığı Ak Gıda bünyesindeki görevi sırasında; sistem, network, güvenlik, veri merkezi, iş zekası, uygulama katmanı ve regülasyon süreçlerinin mimarisinin tasarlanması alanlarında sorumluluklar üstlendi.

Işık Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Belgen, meslek hayatına Birinci Bilgi Sistemleri Ltd.’de Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı olarak başladı. Ardından Mynet A.Ş. bünyesinde 2006-2016 yılları arasında sırasıyla Sistem Uygulama Mühendisi, Sistem Geliştirme Uzmanı, Kıdemli Sistem Yöneticisi ve Oyun Grubu BT Müdürü olarak görev aldı. Ardından 2016 yılında IYZICO ödeme ve elektronik para hizmetleri şirketinde Altyapı-Sistem&Ağ Yöneticisi olarak görev aldı.