AK Parti Ermenek İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik, Milletvekili Mevlüt Akgün, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, İl yönetimi, İlçe Yönetimleri, İl Kadın ve Gençlik kolları yönetimlerinin katılımlarıyla yapıldı. 

 İlçe Kongresine katılan İl Başkanı Süleyman Atik konuşmasında;

 Birliğin beraberliğin dayanışmanın bir bütün olarak tecelli edeceği bu salonda tüm Ermenek, gargara, kazancı nasıl 12 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti adına bir miladı başlatmışsa bu günde gür bir sedayla beraber olarak AK Parti çatısı altında, bölgesine, milletine, hemşerilerine daha güzel hizmetlerin yapılabileceğini, avazının çıktığınca haykıracaktır. Eğer yarınımızı bugünümüzden aydınlık yapmaksa hepimizin derdi, özellikle nefislerimizi bir kenara bırakarak, dert edinmeliyiz, insanlarımızın derdini.

AK Parti olarak biz bir ideoloji partisi değiliz, hizmet esaslı bir partiyiz. Yola çıkarken, hizmetkârlığına soyunduğumuzu söylediğimiz halkımıza lafla hizmet edemeyiz. Nadiredeki, Ahmet amcanın, Çimenedeki Ali dayının, Fatma teyzenin yaşadığı şartları, içimizde, özümüzde hissetmeliyiz ki, onların ezilmişliğini, hakir görülmüşlüğünü ellerinden tutarak, gözlerinin içine bakarak anlayabiliriz. Biz biriz ve beraberiz. Nasıl bugün bu salonda toplanan her can bir nefes, bir bedense, yarın da Ermenek için yeni bir şeyler söylemenin miladı olsun. 2 başkan adayına da başarılar dileyerek kongrenin huzurlu ve barış içinde geçmesi dileklerinde bulundu.

Kongrede Başbakan Erdoğan'ın ve Genel Başkan Yardımcısı AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem ERDEM’in telgrafları okunurken Ermenekli delegeler Erdoğan'ın telgrafını ayakta alkışladı. Ermenek İlçe Başkanlığı'na aday olan Ethem ARSLANSAN ile Özlem BİLGİN kongrede birbirleriyle yarıştı. Delegelerin çoğunluğunun katıldığı Ak Parti Kongresinde 341 delegenin oy kullandığı seçimde Ethem Arslansan 231 oy alarak Ak Parti İlçe Başkanı seçildi, diğer aday Özlem BİLGİN ise 110 aldı.  

Kongre sonrasında İl Başkanı ATİK;

Partimize gönül verip,yağmur,çamur,kar demeden gelip, bizleri yalnız bırakmayanlara ve ilçe kongremizin Ak Partimize yaraşır,yakışır olgunlukta geçmesini sağlayan tüm gönüldaşlarıma teşekkür ederim. dedi