Son günlerde muhalefetin bazı milletvekili adayları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Sayın Lütfi Elvan hakkında bir takım açıklamalarda bulunmuşlardır. Söz konusu açıklamalara  ilişkin Sayın Elvan’ın cevabı aşağıdaki gibidir. 

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan açıklamasında;“AK Parti hükümetleri 2002 yılından bu yana Türkiye’nin değişimi ve dönüşümü için çalışmış, ülkemizi her alanda devler ligine çıkarmayı başarmıştır. Hayaller gerçeğe dönüşmüş, milletimiz de verilen hizmetleri her seçimde takdir etmiş ve Ak Parti hükümetlerinden duyduğu memnuniyeti sandıkta tescil etmiştir. AK Parti olarak verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Gerçekleştiremeyeceğimiz konularda milletimize söz vermekten kaçındık.  
Bu seçimde de milletimize hizmet için yola çıktık. Bize de Antalya’ya hizmetkar olma görevi verildi. Devam eden projelerimiz var, yeni projelerimiz var. Bunları milletimizle paylaşıyoruz. Tutamayacağımız sözleri vermiyoruz. Bugüne kadar nasıl ki Antalya’nın kalkınması ve gelişmesi için çalıştıysak bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. 
Ancak son günlerde muhalefet adaylarının özellikle şahsıma yönelik eleştirilerini görmekteyim. Biz projelerimizi ortaya koyduk . Takdir kıymetli Antalyalılar’ındır.  Şahsımdan ‘Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı yapmış biri’ diye söz eden eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin Osman Budak da bizim hizmetlerimizi en iyi bilenlerdendir. Ben kendisinden ‘biri’ diye söz etmiyorum, çünkü Antalya’nın sorunlarının çözümünde her zaman güç birliği yapacağımıza inanıyorum. Tabii ki plan ve projesi olmayanların yapacağı tek şey eleştiridir. Biz de onların plan ve projelerini duymak ve tartışmak isteriz. Antalya için taş üstüne taş koyacak olan kim olursa olsun biz sonuna kadar destekleriz. Buna kim engel olursa da onun karşısında durmayı biliriz. Zira Antalya’nın güzel ve doğru olan her işe layık olduğunu en iyi biz biliyoruz. Bu sebeple ki eleştirmek yerine proje üretmek, alternatif sunmak, muhalefet de olsa doğru işi desteklemek onların da bir görevidir.  
Ne yazık ki Antalyamız için herhangi bir projesini henüz duymadığımız muhalefetin,  şehrimizin ihtiyacı olan yatırımlardan niye rahatsız olduğunu anlamak mümkün değil. Biz aslında Antalya için Antalyalımız için bu şehrin insanı için söyleyecek sözü yapacak işi ve projesi olanların gerçek Antalyalı olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle tüm Antalyalılar’a saygılarımı sunuyor, Antalya için adım atan herkesin arkasında olduğumu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Saygılarımla,”dedi.