AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

“Milletinin gücünü ve desteğini alarak ülkemizi karanlık günlerden çıkaran, topyekûn bir mücadelenin kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal’i bugün saygıyla, rahmetle anıyoruz.

Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün her zamankinden çok daha yakınız. Türkiye, AK Parti Hükümetlerimizin gerçekleştirdiği büyük reformlar sonucu, her alanda çok üstün başarılar sergileyerek dünyada büyük güce ulaşmıştır. Bugün Ülkemiz 2023, 2053, 2071 hedeflerine yılmadan, yorulmadan gidebilecek güçtedir.

Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mirası daha yüksek konumlara çıkarmak en büyük hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 78. yılında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.”

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, yayınladığı mesajda şunları söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde milletçe saygı ve özlemle anıyoruz. Atatürk’ün önderliği etrafında kenetlenen kahraman milletimiz, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini parçalamakla kalmamış, çağdaş bir devletin gereklerine de kavuşmuştur. Kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsüyle dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiştir.

Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren aziz Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Türk milleti, Onun düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkesini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığıyla geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca ise yayınladığı mesajda şunları aktardı;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük amacı, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün O’nun bizlere emanet ettiği ve ‘en önemli eserim’ diyerek nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, her geçen gün büyümekte, bölgesinde ve dünyada en saygın ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Türkiye AK Parti’nin ortaya koyduğu icraatları ve duruşu sayesinde Dünya da itibarını yükseltmiş ve önemli bir konuma kendisini taşımıştır. Bizler de Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla 2023,2053,2071 hedeflerimize ulaşmak için tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”