Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı

 ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel ko-mutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ övgüsüne mazhar olunan kutlu bir zaferdir İstanbul’un fethi. Bu Fetih aynı zamanda çok önemli bir dönüm noktasıdır. Tarih boyunca nice zaferler kazanan ecdadımız, İstan-bul’un Fethiyle birlikte yüzyıllarca süren bir imparatorluk şehri olmuştur. Adalet, hoşgörü ve köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir İstabul.
İstanbul’un 1453 yılında fethedilmesinden bu yana sadece Avrupa’nın Kültür Başkenti olmamış, aynı zamanda Dünya Kültür Başkenti olmuş, Medeniyetler İttifakının somutlaştığı bir mekân haline gelmiştir.
Kültürümüzü, tarihimizi en iyi yansıtan şehirlerden biri olan İstanbul’un Bilim ve Kültür Merkezi olması, en iyi konuma gelmesi için büyük adımlar ve yatırımlar yapılmaktadır. Tarihine sahip çıkan bir ruh taşıyan Ak Parti Fatih Sultan Mehmet’in bize emanet ettiği İstanbul’u her anlamda çok da-ha iyi konuma getirecektir. Asya ve Avrupa’yı birbirine 3. defa bağlayan İstanbul Köprüsüyle birlikte, İstanbul’un konumu daha özel hale getiril-mektedir.
İstanbul’un fethinin yıldönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, herkesi sevgiyle selamlıyorum.”

Ak Parti İlçe Celalettin Güngörer'in Mesajı
“Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir.


Asya ve Avrupa kıtalarını birbiriyle buluşturan İstanbul, görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de farklı kültür ve inançtaki insanların birbiriyle barış içinde bir arada yaşamaya devam ettikleri bir şehirdir.

"Medeniyetler İttifakı"nın somutlaştığı mekân olan İstanbul, bana göre, sadece Avrupa Kültür Başkenti değil, 1453'ten bu yana aynı zamanda Dünya Kültür Başkentidir.

İstanbul, adeta Türkiye’nin özetidir; ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotif şehridir.

İnsanlığın ortak mirası sayılan İstanbul’un tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızı sevgiyle selamlıyorum.”