Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kadının toplumun tüm kesimlerinde yer alabileceğini ve faaliyet gösterebileceğini ortaya koyan düzenlemeler yapan, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sizleri hayatın parçası yapan bir liderdir" dedi.
Elvan, Ak Parti Karaman Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Otağ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

30 Mart seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirten Elvan, kadınlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.

Kadınlara; "Eğer biz Başbakanımızın arkasındaysak, o zaman güçlü bir şekilde Başbakanımıza destek vereceğiz" diye seslenen Elvan, "Sayın Başbakanımız 12 yıldan beri gecesini gündüzüne kattı. Toplumda neredeyse kadının değeri yoktu. Kadının toplumun tüm kesimlerinde yer alabileceğini ve faaliyet gösterebileceğini ortaya koyan düzenlemeler yapan, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sizleri hayatın parçası yapan bir liderdir" dedi.

Kadın haklarından bahsedenlerin ve kadınla ilgili demokratik bir takım söylem içerisinde olanların, bugüne kadar iktidara geldiklerinde tek bir düzenleme dahi yapmadıklarını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Son 12 yıldan beri kadını kadın yapan, anayı ana yapan, bacıyı bacı yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sizler okullardan uzaklaştırıldınız, sizler devlet dairelerinden uzaklaştırıldınız. Sizlere demişler ki; 'bunlar varsın cahil kalsınlar, bunlar varsın okumasınlar, üniversiteye gitmesinler. Peki bunlar ne yapabilirler? Evde temizlikçi olarak çalışabilirler. Bu nelerine yetmiyor?' Bunları diyorlar. Peki biz ne yaptık? Bacılarımızı, kızlarımızı Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyabilecek vaziyete getirdik. Şimdi bacılarımız, kızlarımız üniversitelere başı kapalı bir şekilde gidebiliyorlar. İşte bunu kazandıran Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Devlet dairelerinde başı kapalı bir kadınımız çalışabiliyor muydu? Fakat Başbakanımız dimdik ayakta durdu ve sizlere bu imkanı da sağladı. Allah ondan razı olsun. Biz çocuklarımızın işsiz kalmasını istemiyorsak, çocuklarımızın iş sahibi olmasını istiyorsak, istikrar için, Ak Parti için, Başbakanımız için sandıkta Ak Parti diyeceğiz ve sandıkları patlatacağız inşallah. O nedenle hem sizlere hem de bizlere çok büyük görev düşüyor."

Bunun için neler yapılması gerektiğini anlatan Elvan, "Burada en az bin 500, 2 bin kişiyiz. Her birimiz günde en az 2, 3 evi ziyaret edeceğiz. Başbakanımızla ilgili anlatılan yalanları, montajları, karalama kampanyalarını, bunları anlatacağız. Biz hukuk istiyoruz. Biz herkesin yasalara uygun davranmasını istiyoruz. Biz milli irade diyoruz. Biz halk diyoruz, halkın sesi neyse oyuz diyoruz. Bunları vatandaşlarımıza anlatacağız, komşularımıza anlatacağız, akrabalarımıza anlatacağız. Dolaşmadığımız, ziyaret etmediğimiz ev kalmayacak. Sizden söz istiyorum" diye konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra Ak Parti Karaman Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yılın kadını seçilen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu'yu tebrik ederek, plaket verdi.