Akika kurbanı bağışı yapmak Türk toplum yapısına özel bir olgudur. Ülkemizde çocuk sahibi olan kişiler akika kurbanı keserek bu kurbanı pay eder ve dağıtırlar. Bu sayede adaklarını da yerine getirmiş olurlar. Kurban adağı dağıtımı yapmak bir görevi yerine getirmek ve hatta yardım etmek demektir.

Kişiler ihtiyaç sahiplerine yardım eli ulaştırmak için birçok farklı yardım seçeneği sunmaktadır. Akika kurbanı da bu seçeneklerden biridir. Son yıllarda bağış ve yardım alanında faaliyet sunan dernekler akika gibi adak kurbanı dağıtım hizmetleri sunuyor. Bu kurbanlar bu dernekler tarafından ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor. 

Akika Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Bağış ve yardım kampanyalarına dair bilgi almak ve sizlerde bu kampanyalarda bulunmak istiyorsanız Şefkateli Derneği sitesini tercih edebilirsiniz. Sitede sunulan farklı yardım projelerine göz atarak, yapmak istediğiniz yardıma karar verebilirsiniz. Gıda yardımı, giysi yardımı, sağlık yardımı ve maddi yardım yapmak için aşağıdaki sosyal sorumluluk projelerine göz atabilirsiniz.

Yardımlar ile Muhtaçlara Ulaşın

Yapmış olduğunuz yardımla gerçek anlamda muhtaç olan ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir ve yardımlarınızın doğru adreste gittiğinden emin olabilirsiniz. Akika kurban bağışlarınız için siteyi tercih edebilir kurban kesim işleminizin her anını videodan izleyebilirsiniz. Afrika, Afganistan, Arakan ve Suriye gibi ülkelere sosyal sorumluluk projesi götürmek ve bağış yapmak için Şefkateli Derneği sitesini tercih edebilirsiniz. Siteden gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilere gerçek bir hayır yapabilirsiniz.

Kaynak: https://www.sefkatelidernegi.org.tr/sayfa/akika-kurbani.html