24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi sonrası altın fiyatları düşüşe geçti. Yatırımcıların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alan gram altın 182, çeyrek altın 309, 22 ayar bilezik 182, 24 ayar bilezik ise 185 liradan işlem göremeye başladı.

Altın fiyatlarındaki hareketliliği Karaman Gündem Gazetesine değerlendiren kuyumcu Süleyman Çakırlar, altın fiyatları seçimin hemen ertesi gün düşüşe geçtiğini ve düşüşün devam edeceğini söyledi.

İnsanların piyasaya olan güveni sayesinde fiyatların düştüğünü ifade eden Çakırlar, “Bundan önceki dönemde çok şişkinlik, dış kaynaklı faiz, kıymetli maden olarak altın ve döviz üzerine dış baskıdan kaynaklı müthiş bir şişkinlik görüyorduk. O şimdi artık geriledi. Altın fiyatları normal olması gereken fiyatlara geldi. Bu da iç piyasadaki güvenden kaynaklandı” dedi.

Altının yatırım için her zaman doğru bir seçim olduğunu kaydeden Çakırlar, eldeki altınların bozdurulması için bir süre daha beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Süleyman Çakırlar, “Altın her zaman için yatırım yapılabilir. Altın bugüne kadar güveneni mahcup etmemiştir. Şu an için altın fiyatları düştü. Malum süreç henüz devam ediyor. Cumhurbaşkanı yemin edecek, meclis oluşacak ve hükümet kurulacak. Bu güven ortamı biraz daha devam ettiği müddetçe altın bu seyirlerde devam eder diye düşünüyoruz. Altınları bozdurmak için biraz daha beklemekte fayda var” şeklinde konuştu.