Uzun ömürlü olarak bilinen Karmod prefabrik yapılar, yeni müşterileriyle buluşuyor. Hem güvenli hem de uygun maliyetli olarak sahip olabileceğiniz bu yapılara, her sezon talep büyüyor. Müşterilerin zevk ve ihtiyaçlarına yönelik iddialı modellerle karşınıza çıkan modern yapılar, bu yılı da oldukça fazla taleple geçiriyor. Sektörde pandeminin de olumlu etkileri görülüyor. Türkiye’nin bu sektördeki öncü markalarından Karmod yetkilileri de konu hakkında açıklama yaptı. ‘’Prefabrik evlerde kampanyalı fiyatlar başladı.” dedi ve buna yönelik yoğun projelerin olduğunu bildirdi. Bazı ünlü firmaların da sponsor olduğu bu sektör hızla büyümeye devam ediyor.

Tüketiciler Kampanyalı Prefabrik Evlerde Nelere Dikkat Etmeli?

Her sektörde olduğu gibi prefabrik sektöründe de işinin ehli kişilerden hizmet alınması önemlidir. Yetkin markalar yerine merdiven altı diye tabir ettiğimiz firmalar tercih edildiğinde sonu pişmanlıkla bitebilir. Çok kısa süre içerisinde ev sahibi olmak istiyorsanız prefabrik evler tam size göre. Ancak anlatıldığı gibi üretiminde uzman ve referansları gerçekçi olan firmaların tercih edilmesi şarttır.

Kampanyaya aldanarak satın aldığınız evler, standart prefabrik evlerle aynı kalitede olmayabilir. Satın almadan önce yapmanız gereken şey yapı tarzını sormak olacaktır. yapı güvenliğinden ve kalitesinden emin olmadığınız yapılar size ek maliyetler getirebilir. Duvar panelleri, metal taşıyıcıların kalınlıkları, kapı ve pencere sistemleri, atık su tesisat malzemeleri kalitelerinin detaylı şekilde sorgulanması gerekir.

Prefabrik Evlerle Enerjiden Tasarruf Edin

Yenilikçi teknolojiyle üretilen hazır prefabrik evler, uzman markalar tarafından üretildiğinde klasik mimari evlere göre daha yüksek oranda enerjiden tasarruf ettirir. Duvar kalınlıkları betonarme evlerle aynı olsa bile düşük dansiteli yalıtım malzemeleri kullanıldığında enerji tasarrufu yapmak pek de mümkün olmayacaktır.

Kampanyalı prefabrik ev fiyatları değerlendirilirken duvar kalınlığı ve kullanılan malzemeler de göz önüne alınmalıdır. Fiyat değerlemesi yaparken bir diğer önemli detay ise çelik kalınlığı ve galvaniz kaplama yoğunluğudur. Çelik kalınlığı yapı güvenliğini etkileyen bir faktördür ve standart kalitedeki bir prefabrik yapı depreme karşı çok dayanıklı hale gelir. Çelik üzerindeki galvaniz kaplama yoğunluğu da yapının çürümeye uğrayıp uğramamasını etkiler.

Lüks Yapılarda Kampanyalı Fiyatlar Mevcut

Müşterilerin lüks konut beklentileri de prefabrik evlerle karşılanabiliyor. Villa tipi evlerde kampanyalı fiyatlar belirlenirken göz önüne alınan şey ise yapının kalitesi oluyor. prefabrik villa satın alırken firmanın uzman olup olmadığı, kullanılan malzemenin kalitesi, firmanın referansları ve satış sonrası hizmetleri öğrenilmelidir.

Geleneksel yapı modellerine göre daha dayanıklı diyebileceğimiz çelik evlerin ana taşıyıcıları çeliktir ve uzun yıllar dayanıklı şekilde kullanılabilir. Depreme karşı bu yapıların güvenilir olması ve yalıtım konusundaki üstünlükleriyle de bir numaralı tercih olmayı başarıyor. Depremin en fazla yaşandığı bölgelerde rahatlıkla kullanılabilen çelik evler, en güvenli yaşam alanını sunuyor.

Tam Güvenli Prefabrik Evler

Ön testlerden başarıyla geçen prefabrik evler, bilgisayarda özel bir yazılıma entegre yeni nesil üretim hattında imal ediliyor. Tüm detaylarıyla milimetrik olarak demonte edilebilen şekilde sevkiyata hazır edilerek paketleniyor. Kaynaksız vida teknolojiyle üretimleri gerçekleşen yapıların ana taşıyıcıları, çelik çatı makas sistemleri, kapı ve pencereleri, elektrik ve su tesisatları, çatı örtüleri, vitrifiye malzemeleri ve armatürleri ayrı olarak hazırlanıyor.

Türkiye’nin her yerine gönderilebilen bu yapıların kısa süre içerisinde montajı yapılabiliyor ve ev kurulum süreci çok hızlı ilerliyor. Maksiumum 4 gün içerisinde kurulumu tamamlanan prefabrik evlerin tesisatları da bu süreye dahil. Islak zemin ve şap uygulamalarından sonra 2 gün içerisinde boyama işlemleri de tamamlandıktan sonra ev, oturmaya hazır hale geliyor.

Depremzedelere Uygun Konteyner Evler

Deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde kullanılan prefabrik evler, depreme ve rüzgâra karşı dayanıklılık gösteriyor. Bunun dışında afet durumlarında da depremzedelerin yardımına koşan yine deprem konteyneri oluyor. Afet sonrasında barınma ihtiyacını karşılamak için ihtiyaca yönelik hızlı üretimle ve hızlı sevkle deprem konteynerleri ihtiyaç sahiplerine kavuşturuluyor. Bu bölgelere konteyner kent kurularak depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Uzun ömürlü tam güvenlikli prefabrik evler, yangın güvenliği konusunda da başarılı. Ön üretim testleriyle gerçekleştirilen prefabrik ev projeleri tam üretime hazır hale getiriliyor. Evin ana taşıyıcıları çürümez ve paslanmaz çelik sistemle inşa edildiğinden sizin için en güvenli yaşam alanları prefabrik yapılar oluyor.