Karaman Kalesi’nde vatandaşlarımızın huzur içinde gezebilmeleri için güvenlik noktaları oluşturuldu.
Karaman Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ortak bir çalışma ile Karaman Kalesi’ne güvenlik noktası kuruldu. Bundan sonra bu güvenlik merkezinde zabıta ve polis görev yapacak.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, yaptığı açıklamada Karaman Kalesi’nin Karaman’ın en önemli varlıklarından birisi olduğunu söyledi. Tarihi yapısı ve yeşil alanları ile kalenin, gezmek ve hoşça vakit geçirmek isteyen vatandaşların en çok rağbet ettiği yerlerden birisi olduğunu ifade eden Uğurlu: “Bahar gelince Kale etrafındaki yeşil alanları rengârenk çiçeklerle donatıyoruz. Oturma gurupları elden geçirildi. Yürüyüş alanlarının bakımları yapıldı ve sosyal tesisler de faaliyete geçti. Karaman Kalesi’nin şehrimiz için bir şans olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı olarak vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde en çok, Kale ve çevresini yurt edinmiş kişilerden şikâyet aldıklarını vurgulayan Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
“Kale ve çevresinin güvenli olmadığı kanısı vatandaşın kafasına yerleşmiş durumda. Aslında emniyet görevlilerimiz düzenli olarak burada devriye geziyorlar. Vatandaşlarımızın kafasındaki bu soru işaretinin ortadan kalkması ve olabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınabilmesi için burada bir güvenlik noktası oluşturmaya karar verdik. Bu güvenlik noktasında gece 24.00’de kadar 2 zabıta memuru ve 2 polis memuru görev yapıyor. Gece 24.00’den sonra da zabıta ekipleri görevde olacak. Karamanlı hemşehrilerimiz günün 24 saati aileleri ile birlikte gönül rahatlığıyla bu mekanda gezip dinlenebilirler. Ayrıca gece polis ekiplerinin şimdiye kadar olduğu gibi devriyeleri kontrolleri şekilde devam edecek. Karaman Kalesi’nin insanlarımızın aileleriyle en güzel vakit geçirebilecekleri, misafirlerini ağırlayabilecekleri bir yer olmasını istiyoruz.”