Asgari ücret tespiti için yapılan üçüncü toplantı da bir anlaşma sağlanamamıştı. Toplantı sonunda Çalışma Genel Müdürü, TİSK'in 3100 TL teklif ettiğini belirtirken TÜRK-İŞ ise 3900 TL istediğini açıklamıştı. Asgari ücret zammı için gözler dördüncü toplantıya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 11'de komisyon tekrar bir araya geldi.

BAKAN DUYURDU: ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRİLMEYEN ORANI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Asgari ücretle ilgili, bugün açıklama yapılacak. Her zaman olduğu gibi bugün de enflasyonun karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız." dedi.

2022 yılı asgari ücretinin belirleneceği resmi süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısını bugün yapılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında kural gereği dört kez toplandı. Yapılan 3 toplantıda mutabakata varılamamıştı. 9 Aralık'ta yapılan üçüncü toplantı enflasyon rakamları nedeniyle kilitlenmişti. TİSK, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarının baz alınmasını istemiş, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise yaşanan enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğu gerekçesiyle buna itiraz etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Bayram havası yaratacak" bir rakam olacağı açıklamasında bulunmuştu.