Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün ikinci toplantısını yaptı.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında yaptı. Türk-İş’in ev sahipliğindeki toplantıda Komisyon Başkanı Önder, toplantıda Kalkınma Bakanlığının ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) asgari ücrete yönelik raporlarının sunumunu dinleyeceklerini ve bu konuda tarafların görüşlerini alacaklarını belirterek, “Bir sonraki toplantımızı TİSK’te yapacağız. O toplantımızda da Kalkınma Bakanlığımızın nihai raporunu dinleyeceğiz. Bizde Çalışma Bakanlığı olarak geçmişten günümüze asgari ücretlerle ilgili kısa bir çalışma yaptık. Onu da komisyon üyelerine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Önder, bir sonraki toplantının ise 22 Aralık’ta saat 15.00’te TİSK’te olacağını bildirdi. Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı yapıldı.