Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu ve A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nurullah Çetin; 08 Haziran’da Saat 20.00’da Yunus Emre Konferans Salonunda konferans verecek…


Bilindiği üzere 300 Aydın tarafından imzalanan üç maddelik bir bildiri ile “Türk Milleti Adına Hareket Edenler”  uyarılmıştı. Bu anlamda illerde konferanslar düzenleyen aydınlar ilimizde verecekleri konferans ile Türk Milletinin bilgilenmesine katkıda bulunacaklar.
Organizasyonunu Türk Ocakları Karaman Şubesinin yaptığı konferansta Sadi SOMUNCUOĞLU, “MİLLETİMİZ BÖLÜNEMEZ, DEVLETİMİZ, VATANIMIZ PAYLAŞILAMAZ” konusunda, Prof.Dr.Nurullah Çetin ise “MANKURT SEFALETİNDEN BOZKURT ASALETİNE:TÜRK YÜRÜYÜŞÜ” konusunda konferans verecekler…
Yaptığı programlara ilginin yüksek olması ile göz dolduran Türk Ocakları Karaman Şubesi “Şubemiz tarafından düzenlenen Türk Milleti’ne Çağrı konferansımıza katılımlarınız bizleri onurlandıracaktır.” İfadesiyle davette bulundu.
Şube Başkanı Yunus TURAN yaptığı açıklamada; “Barış getireceği ümidiyle yola çıktıklarını söyleyen sözde akil insanlar her fırsatta Türk milletinin hassas değerlerine saldırmaktadır. Bu nedenle ülkenin her yerinde tepkilerle karşılanmışlardır. Barıştan öte ülkenin huzurunu bozmuşlar, sürekli olarak gerginlik yaratma yarışına girmişlerdir. PKK teröristlerinin kardeş, bebek katili Öcalan’ın da mazbut bir Müslüman olarak gösterilmesi kandırmacasına Türk insanı inanmamıştır. Türk milleti geçmişini bilmekte, geleceğine de sahip çıkmaktadır. 300 aydın imzası ile başlatılan ve bu gün binlerce aydının imzaladığı bildiri bizim için önemlidir. Türk milleti için önemlidir,” dedi.
“Türk milleti mankurtlaştırılmasına müsaade etmeyecektir. Bekâsı, geleceği buna bağlıdır. Birliğini ve beraberliğini korumak durumundadır. Vatanının kıymetini bilmeyen insanlardan oluşan toplulukların namusları başka devletler tarafından çiğnenecektir. Irak buna en güzel örnektir…” dedi.
Türk Milletinin aydınlanması yönünde düzenlediğimiz konferanslara Karaman’lının yoğun talep göstermesi bizi memnun etmektedir. Bu nedenle konferanslarımız devam edecektir,” dedi. 


 SADİ SOMUNCUOĞLU KİMDİR?
1940 yılında Aksaray'da doğdu. 1962 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1957-58’den itibaren Türk   Ocakları'nın faaliyetlerine katıldı. Çeşitli devlet memuriyetlerinde bulundu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi  Enstitüsü'nde Organizasyon ve Metot ile İdarecilik kurs ve eğitimi gördü.
1967 yılında aktif  siyasete atıldı. MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. 1969 yılında MHP Genel İdare Kurulu'na seçildi ve 12 Mart 1971'e kadar gençliğin eğitim ve teşkilatlanması işlerini yürüttü. 12 Eylül 1980 ihtilâline kadar MHP' Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Devlet, Töre ve Bozkurt dergilerinin yayınında görev aldı.   1977 yılında Niğde Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Demirel'in Başbakanlığında kurulan koalisyon hükümetinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

1980 darbesi sonrasında tutuklandı. MHP davasında idamla yargılandı. 2 yıl tutuklu kaldıktan  sonra beraat etti. 1980-1995 yıllarında siyasetten ayrıldı. Türk Ocakları Genel Merkez Heyeti üyeliği ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.
 
1995 seçimlerinde ANAP Aksaray Milletvekili seçildi. 1.5 yıl sonra MHP'ye katıldı, Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 1999 seçimlerinde  tekrar MHP' den Aksaray Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için Mayıs 2000'de bu görevinden azledildi. 

Bazı gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmaktadır.

Halen Milli Düşünce Merkezi Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir. 

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yayınlanmış kitapları:

“Avrupa Birliği Bitmeyen Yol” 
 “Gümrük'te Kuşatma” 
” Kıbrıs'ta Sirtaki” 
“Sorularla Belgelerle Kıbrıs: Çözüm mü Çözülme mi?”  
 “AB Uyum Paketlerinden Federasyona-Etnik Irkçı Siyasallaşma Projesi” 
 “Annan Planı Gerçeği ve KKTC`nin Kurtuluşu”
“İstanbul’da Yeni Roma İmparatorluğu” 
 “Göz Göre Göre KAPANA DÜŞTÜ TÜRKİYEM” 



PROF.DR.NURULLAH ÇETİN KİMDİR?
02.03.1964 tarihinde Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu kasabasında doğdu. İlköğrenimimi 1974 yılında Kuşu kasabasında, orta öğrenimimi 1980 yılında Manisa'nın Demirci ilçesinde tamamladı. 1980-1981 öğretim yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalına kaydoldu. Lisans öğrenimimi 23.09.1985 tarihinde bitirdi ve 1986 yılında aynı anabilim dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını 13.09.1988, doktora öğrenimini de 20.11.1995 tarihlerinde tamamladı.
Askerliğini 15.08.1996 - 31.07.1997 tarihleri arasında ŞIRNAK 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Yedek Subay Asteğmen olarak yaptı.
31.07.1997 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1998 – 2000 tarihleri arası Londra Üniversitesinde Türk dili ve edebiyatı dersleri vermek üzere misafir öğretim üyesi olarak görevlendirildi. 2002 yılında aynı üniversitede bir yıl süreyle tekrar görevlendirildi.
02 Kasım 1999 tarihinde "Doçent Doktor" unvanını aldı ve Mart 2000 tarihinde de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Doçentlik kadrosuna atandı.
26 Nisan 2005 tarihinde de profesörlük kadrosuna yükseltildi. Hâlen "Profesör Doktor" unvanıyla Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak bu görevime devam etmektedir. Ayrıca aynı bölüme bağı Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürütmektedir
Çok sayıda yazılmış, kitapları makaleleri ve yazıları bulunmakta, gazete ve dergilerde Makale yazarlığı yapmaktadır.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yayınlanmış kitapları:

“Mehmet Âkif'i Doğru Anlamak”
“İstiklâl Marşı'mızı Anlamak”
“Şiir Tahlilleri I”
“Edebiyat ve Bilinç”
“Yahya Kemal Aydınlanması”
“Millî Doğruluş Yeniden”
“Yeni Türk Şiirinde Geleneğin İzleri”
“Behçet Necatigil”
“Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde Rubai”
“Mankurtluk Külahı”
"Yusuf ile Züleyha Hikâyesi"
“Şiir Çözümleme Yöntemi” 
“Roman Çözümleme Yöntemi”