Çeşitli programlara katılmak ve yatırımları yerinde incelemek için helikopterle Karaman’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan’ı Karaman Valisi Fahri Meral, Milletvekilleri Recep KonuK ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Bakan Arslan ve beraberindekiler AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Siyaset Akademisi açılışına katıldı.

Siyaset Akademisi açılış programının ilk konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er; “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu oku, düşün, uygula, neticelendir vizyonundan ilham alan gençlerimiz dünyanın en büyük Siyasi Eğitim Organizasyonu olan Siyaset Akademisi ile daha bilinçli siyaset yapma imkânı elde edecektir. Görüş ve meşhep ayrılığı olmadan herkese açık olan bu programlarımızda Karaman İlimiz 32 yaş ortalamasıyla Türkiye’de ilk ve en genç katılımcı oranına sahip olmuştur. Bu dönem siyaset akademisinde bu bağlamda daha riyakatli, tecrübeli ve bilinçli siyaset yapan teşkilat mensuplarına ulaşma noktasında önemli çalışmalar yapılacağına inancımız tamdır. Siyaset Akdemisi programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Siyaset akademimiz bu ilk buluşmamız hayırlı uğurlu olsun. Siyaset Akademisinin işlemesi gereken ana temalar dünyanın 5’ten büyük olduğu temasının işlenmesi, 2023 ve ötesi hedeflerimizin işlenmesi, ayrıca Millilik - Yerlilik ve buna bağlı olarak Türkiye Ekonomisinin işlenmesi Siyaset Akademisinin bu dönemi inşallah ana teması ana konuları olacak. Bütün bunları yaparken bir şeyi unutmamak gerekiyor. Hayatın, insanın cesaretine bağlı olarak şekillendiğinin unutulmaması gerekiyor. AK Parti teşkilatları olarak hep büyük bir cesaretle yol aldık. Bu ülkenin kaderini bu ülkenin bahtını AK etmeye talip olduk. Özellikle Türkiye’yi kalkındırmaya demokrasimizi güçlendirmeye milletimizi yüceltmeye baş koyduk. Kendi kaderimizi milletimizin kaderiyle bir tuttuk. Bu noktada partisine gönül vermiş, kar, kış, yağmur, çamur demeden Türkiye’yi koşturmayı amaç edinmiş özellikle ak kadroların apayrı bir yeri var. Bu dava uğruna liderinin izinde hiç gözünü kırpmadan, gözünü budaktan ayırmadan cesaretiyle olayların üzerine gidiyor ve ülkesi adına çözüm üretiyor. Tabi bu partinin de ak yarınları, Türkiye’nin de ak yarınları sizlersiniz biliyoruz. İster ana kademe, ister kadın kolları ama özellikle gençlik kollarının hem partimizin hem ülkemizin geleceği olduğunu biliyoruz. Eğer biz AK Parti olarak ülkemizi geleceğe taşımak istiyorsak ki hedeflerimiz zaten bu yönde bunun sizlerle birlikte olduğunu sizlerle birlikte olacağını biliyoruz. Bu yüzden bizler için önemlisiniz.” dedi.