ODTÜ Mezunu Bakan Yılmaz: Demokratik Tepki Şiddetle Bir Arada Olmaz
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatarak, ODTÜ'de yaşanan son olayları eleştirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatarak, Odtü'de yaşanan son olayları eleştirdi. Yılmaz, "Demokratik siyaset, demokratik tepki şiddetle bir arada olamaz. Fikriniz, eleştiriniz ne olursa olsun, şiddet ile bir araya geldiği anda bu demokratik bir siyaset ve demokratik bir tepki olmaktan çıkar. Molotofkokteyli ile taşla sopayla demokratik tepki olmaz. Demokratik tepkinin usulü yöntemi vardır" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Vali Murat Koca'yı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin, Odtü'de yaşanan son olayı hatırlatması üzerine kendisinin de okulun mezunu olduğunu belirten Bakan Yılmaz, demokratik tepkinin şiddetle olmayacağını belirtti. Yılmaz, "Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız, Göktürk Uydusu töreni vesilesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne geldi. O gün ülke olarak gerçekten çok mutlu bir günümüzdü. Hepimizin gurur duyması gereken bir gündü. Fakat o gün, maalesef Odtü'de bazı hadiseler yaşandı. Bir defa demokratik siyaset, demokratik tepki şiddet ile bir arada olamaz. Fikriniz, eleştiriniz ne olursa olsun, şiddet ile bir araya geldiği anda bu demokratik bir siyaset ve demokratik bir tepki olmaktan çıkar. Molotofkokteyli ile taşla, sopayla demokratik tepki olmaz. Demokratik tepkinin usulü yöntemi vardır. Katılırsınız veya katılmazsınız; fikrinizi ifade edersiniz ama bunun hukuk içinde belli bir üslup içinde olması lazım" diye konuştu.

Odtü'deki olaylarda üniversite dışından katılımın da olduğunu öne süren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Odtü'de yaşanan hadiselerde Odtü'de yaşayan öğrencilerin bütünün buna iştirak ettiklerini söylememiz mümkün değil. Bana göre Odtü dışından gelen kişilerin de bir iştirak ettiği Hadise olduğu anlaşılıyor. Bu hadiseler ülkemizin bilim açısından önemli bir kurumu olan Odtü'nün ismine de gölge düşürüyor."

'HÜKÜMETLERLE ÜNİVERSİTELERİN ARASINI AYIRMAK İSTİYORLAR'

Odtü'lü öğrencilere yakışanın demokratik bir şekilde fikirlerini ortaya koymak ve demokratik bir şekilde tartışmak olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

"Geçtiğimiz günlerde bir üniversitede Kültür Bakanımıza karşı da bir Hadise yaşanmıştı. Bunları yapanlar, seçilmiş hükümetlerle üniversiteler arasına bir mesafe mi koymak istiyorlar? Halbuki seçilmiş hükümetlerle, üniversiteler arasında çok sıcak bir bağ olmalı. Tartışma olmalı, fikir alışverişi olmalı, etkileşim olmalı. Fakat bu hadiseleri yapanlar, seçilmiş hükümetlerle üniversitelerin arasını ayırmak istiyorlar. Az önce söylediğim gibi, bunlar kesinlikle bir çoğunluk değil, organize bir azınlık. Fakat maalesef böyle görüntüler oluşturuyorlar. Medya da tabiatı gereği bu tür şeylere ışık tutuyor. İnşallah bu tür hadiseler tekrar yaşanmaz diye ümit ediyorum."

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Bir Otel'de, Karamanlı işadamlarıyla buluştu.