Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Karaman'ın Ermenek ilçesinde halka hitap etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Elvan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.
Bakan Elvan yaptığı konuşmada,
"10 Ağustos'ta  cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Sizler 2010 yılında şunu söylediniz dediniz ki biz cumhurbaşkanını milletvekillerine seçtirtmeyeceğiz. Cumhurun reisini biz seçeceğiz dediniz. Şimdi siz 10 Ağusto'ta kendi cumhur reisinizi kendi cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Burada 3 tane aday var. Adaylardan bir tanesi etnik milliyetçilik yapan bir aday. O adayla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Diğer aday Ekmeleddin İhsanoğlu bey milletin tanımadığı, bilmediği milletin sorunu, derdi nedir bunu bilmeyen birileri tarafından sunulmuş nasıl ve ne şekilde neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir insan. Bu memleket için bugüne kadar ne yapmış.  

Biz artık ihtilal dönemlerinde değiliz. 12 Eylül ihtilalini hatırlayın. İhtilal sonrası ihtilali yapanlar iki parti kurdular dediler ki biz artık bundan sonra Türkiye'de iki partiyle yola gideceğiz dediler. Bu partileri de bizim kurmamız lazım dediler. Bir tanesi partilerin sağcıları hitap edecek diğer ise solculara hitap edecek dediler. Milletimiz sağduyusuyla iki partiye de oy vermedi. Bu ülke için millet rahmetli Turgut Özal'ın arkasında durdu.  

Artık o dönemleri geride bıraktık. İthal adaylarla milletin tanımadığı adaylarla seçime gitmek yanlıştır. Niye millet seçsin diyoruz çünkü siz niye millet seçsin dediniz çünkü siz o adayı tanımak istiyorusunuz. Kim bu aday diyorusunuz. Bu aday ülke için ne yapmış diye soruyorsunuz. 10 Ağustos seçimlerinde Başbakanımıza güçlü bir destek vermenizi istiyoruz. Bu destek hem bana verilecek olan bir destektir hemde  Cumhurbaşkanımıza Taşeli bölgesine Türkiyemize, ülkemize verilecek olan bir destektir. 

Parti ayrımı yapmaksızın hangi partiden olursanız olun ister AK Parti'den olun, ister MHP'den, ister CHP'den olun bu bölgenin bu yörenin kalkınması için Türkiye'nin refahı için, mutluluğu için sizden Recep Tayyip Erdoğan için oy istiyorum. Ben diğer partilere oy veren kardeşlerimize özellikle ithal olarak getirilen adaya oy vermeyeceğini düşünüyorum. Çünkü bu yörenin insanı Anadolu'nun kıymetini bilen insandır. Bu yörenin insanı Türkiye'nin kıymetini bilen insandır. 10 Ağustos'ta güçlü desteğinizi vereceksiniz." dedi.

Elvan bugün Ermenek mitinginin ardından saat 17:30 da Karamanda yapılacak olan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıacağı mitinge geçecek.