İlk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret eden Bakanlar Elvan ve Eroğlu, burada basın mensuplarıyla bir toplantı yaptılar.

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hükümet olarak terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini tek bir terör örgütü kalmayınca kadar da bu mücadelenin süreceğini söyledi.

Bakan Elvan, “Milletimizin dil ve gönül başkenti olan Karamanımızda bir kez daha yine sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hain ve kalleşçe bir saldırı sonucu dün şehit olan kardeşlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak burada şunu da ifade etmek istiyorum. Bu terör örgütlerine yönelik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Hükümet olarak kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Bu terör örgütlerinin kökünü kurutuncaya kadar hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle de bu terör örgütlerinin de kökünü kurutacağız. Hiçbir şekilde bizi bu saldırılar yıldırmayacaktır. Biz daha da güçlü bir şekilde bunları nerede olurlarsa olsunlar inlerine kadar girip ister içeride ister dışarıda etkisiz hale getirmek için yoğun bir şekilde hem Silahlı kuvvetlerimiz hem emniyet mensuplarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Allah’ın izniyle hep birlikte milletimizin de desteğiyle bunları tamamen ortadan kaldıracağız. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Bakan Elvan, bugünün AK Parti camiası için önemli bir gün olduğunu belirterek, “3 Kasım iktidara geldiğimiz ilk gün. Bu anlamlı günde Karaman’da olmaktan da son derece mutluyum. Son 15 yılda hiç kimsenin hayal dahi edemediği yatırımları gerçekleştirdik. Atılımları yaptık. Türkiye’nin büyümesi için katkıda bulunduk. Refah düzeyini artırdık ve ekonomik açıdan gerçekten güçlü bir ülke konumuna getirdik. Sizlerde biliyorsunuz son 5-6 yılda hükümetlerimizin önüne engel üstüne engel koymaya çalıştılar. Muhtıralar, Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi, parti kapatma girişimleri, 15 Temmuz darbe girişimi gibi. Tüm bunları dikkate aldığımızda biz Türkiye’yi büyütmeye çalıştıkça bizim önümüzü birileri kesmeye çalıştı. Ama biz yılmadık. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik. Milletimizin desteğiyle 2003-2016 döneminde o kadar zorlu engellere rağmen Türkiye yılda ortalama yüzde 5.10’da büyümüştür. Bu müthiş bir büyüme performansıdır. Türkiye güçlenmeye ve büyümeye devam edecektir. Yeter ki milletimizin bizim arkamızda olsun” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karaman’a geliş sebeplerinden en önemlisinin 8 tesisin temelini atacaklarını belirterek, “Bu tesislerimizden kısaca bahsedersek Ermenek Kazancı Barajı ve sulaması, Sarıveliler Akbendi Barajı ve sulaması, Merkez Yılangömü Göleti ve Sulaması, Merkez Taşkale Göleti Sulaması, Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması, Merkez Yollarbaşı Göleti ve Sulaması birde Ermenek Zeyve Köyü Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini atacağız. Bu 8 tesisin toplam bedeli 120 milyon liradır. Karaman’a 14 müjde ile geldik. 115 milyon liralık yatırım yapacağız. Biz Karaman’ı çok seviyoruz. Karaman’a ne yapılsa azdır. DSİ’nin 7 müjdesinden ikisi baraj ve sulama dördü ise gölet ve sulamadır. Orman ve ağaçlandırma konusunda bakanlığımızın çalışmaları da devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar 44 bin 596 dekar alanda 3.5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

Basın toplantısının ardından Bakanlar Elvan ve Eroğlu, Muhtarlarla bir toplantı yaptılar. Daha sonra Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiler.