Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 9-13 Mart tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı’nı Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirdi.
Başkan Çalışkan, Karaman’ı farklı bir alternatife sürükleyecek ortamın turizm olduğunu gördüklerini ve sahip olduğu değerler, sahip olduğu kimlik, sahip olduğu duruşla Türkiye’nin hemen hemen birçok şehrinden güçlü bir pozisyonda olduğunu söyledi.
Karaman’ın gelişmesi için Karaman halkının ve kurumların birlikte çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyleyen Başkan Çalışkan, “Şehrimizin sahip olduğu değerler çok önemli değerler. Biz bir araya gelip hedefimize ulaşamıyorduk. Kendi içerimizde isteyerek veya istemeyerek ayrışmalar olup saha hakimiyetini kullanamıyorduk. Bu çalışmayla birlikte bir kez daha gördük ki ortak hareket etmenin kazandıracağını gördük. Bütün alanlarda birlikteliğimizi sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Birlikte olduğumuz sürece şehrimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Bunun içinde ben üzerime ne düşüyorsa o görevi sonuna kadar yapma mücadelesi vereceğim.” şeklinde konuştu.
Berlin Fuarını değerlendiren Başkan Çalışkan, “Berlin Fuarında, Türkiye Cumhuriyeti standı içerisinde 16 ilden biriydik. Şu anda tüm Türkiye’de ve Dünya’da Turizm Bakanlığı bizi tanıtıyor. Bizim amacımız şehrimizdeki değerleri bir başka insanın anlatması, bizim anlatmamızdan daha çok etkin. Berlin Fuarına da bu yüzden katıldık. Turizmde bir sıkıntı var. Devletimizin dünyada bir mücadelesi var. Dünya’daki ülkemizin vermiş olduğu bu mücadeleye bizde Karaman olarak katkı sağlamak için elimizi taşın altına koyuyoruz. Sayın Turizm Bakanımızla birlikte, ülkemiz ile birlikte Karaman’ımızı hem ulusal ve hem uluslararası tanıtımında ülkemizin ve hükümetimizin üslendiği misyon içerisinde yer alma mücadelesini vermiş olduk.” dedi.

Karaman’da Turizm Sempozyumu Yapılacak
Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Çalışkan, Nisan ayı içerisinde TURSAB’ın önderliğinde Karaman’da Turizm Sempozyumu gerçekleştireceklerini ifade etti. Türkiye’deki çeşitli seyahat acentalarının bir araya geleceği sempozyumda Karaman’ın tarihi ve turistik yerleri tanıtılarak, Karaman’ın tur organizasyonlarında yer alması sağlanacak.