Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek belediye tarafından yürütülen projeler ve çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Akça, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Basın Mensupları katıldı.
Karaman’a Hangi Kurum Hizmet Getirirse Biz de Buna Katkı Sağlarız
Karaman Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeler ve şu anda yapılan çalışmaların son durumlarıyla ilgili bilgi vermeden önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 2015 yılına kadar kamu yatırımlarının Karaman için önemli olduğunu ve bu yatırımlardan yararlanmak için önceliği bu hususa verdiklerini belirtti. Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın konumu itibariyle bu süreçten ne kadar çok faydalanabilirsek kârdır diyen Başkan Çalışkan: “Bizim seçim beyannamemiz; 2015’e kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan Bey, Sayın Milletvekilimiz Mevlüt Akgün ve teşkilatımızla birlikte kamu yatırımlarını çok hızlı bir şekilde Karaman’a yansıtmak için bunun altyapılarını belediye olarak gerçekleştirmekti. Ben hiçbir zaman kamunun yaptığı bir yatırımı belediye olarak sahiplenmiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum: Kamu yatırımlarının şehrimize gelmesini sağlayacak ortama olanak sağlıyorum.Bu bağlamda birçok kamulaştırma ve imar planı yaptık. Ayrıca sadece kamu değil özel sektörün de Karaman’da yatırım yapacağı hizmetin altyapısını oluşturmaya yine talibiz.  Bu süreçte bize düşen görev Karaman’a yapılacak her yatırımı desteklemektir” dedi.
Karaman’a Spor Yatırımları Yapılacak
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ile yapılan görüşmelerde Karaman’a 15 Bin kişilik yeni bir stadyum kazandırılacağı müjdesini veren Başkan Çalışkan, bu alanda ayrıca birçok spor kompleksive ticari alanların oluşturulacağını söyledi. Başkan Çalışkan, önümüzdeki günlerde Yatırımlardan Sorumlu Spor Genel Müdürü Yardımcısı Dursun Türk’ün Karaman’a gelerek mevcut spor alanlarında incelemelerde bulunacağını ve yapılacak olan yeni stadyumun yerini belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Geleceğin Vizyon Çalışmasını Yapıyoruz
Karaman’a yapılan yatırımların ve çalışmaların hepsini net bir şekilde Karaman halkıyla paylaşacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Biz birlikte olursak büyürüz. Biz bir takım olarak hedeflerimize yürüyoruz. Devlet büyüklerimiz de bunu görerek Karaman’ın gelişmesi için her türlü yatırımın önünü açıyor. Kimse bizim proje üretmemizi, şehrimizi geliştirmeyi engelleyemez. Biz billboardlarda yayınlamak için proje üretmiyoruz. Yapacağımız projeleri geçekleştirdikten sonra, adını koyduktan sonra söylemeyi daha doğru buluyoruz. Allah nasip ederse üç sene içerisinde Karaman’ın hangi noktadan nerelere geldiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.
Başkan Çalışkan gündeme dair konuşmasının ardından Belediye tarafından yürütülen; Elmaşehir Mahallesi’ne yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi, Larende-Sümer Mahallesi’nde hizmete girecek olan Kapalı Pazar, Karaman Kalesi Aydınlatma Projesi, Yeni İtfaiye Hizmet Binası, Seki Çeşme Mahallesi Eski Karaman Evi Restorasyonu, Dağ Oteli mevkiinde yapımına Başlanan Türk Dünyası Kültür Parkı, Piri Reis Mahallesi’ne yapılan Piri Reis Parkı, Otogar yanı park projesi, Beyazkent Mahallesi Koruluk Projesi, Birçok mahallede yeniden ele alınan yağmur suyu hatları, Topucak Yenileme Alanları, Kamulaştırmalar ve 18. madde uygulanan bölgeler, Kent Konseyi, Yol ve Kaldırım Çalışmaları, Kavşak ve Yeni Cadde Düzenlemeleri ile Yeni Kurulan Belediye Müdürlükleri hakkında bilgi verdi.