Karaman’daki okullarda, “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında çalışmalar devam ederken, bu projenin en önemli destekçilerinden Karaman Belediyesi de okullara olan katkısını sürdürüyor.
Proje kapsamında Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu bahçesinde öğrencilerin yararlanabilmeleri için çevre düzenlemesi yapılıyor. Karaman Belediyesi, okul bahçesini parke taşlarla donatırken, spor sahasının zeminine de beton dökerek projeye katkıda bulunuyor. Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandığında okul bahçesi yeni bir spor sahasına ve çocuk oyun alanına kavuşacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Karaman’da bulunan okullara gereken tüm desteği verdiklerini söyledi. Karaman Belediyesi olarak eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasına büyük önem verdiklerini, okullarda çevre düzenlemesi ile açık sosyal alanların oluşturulması çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Uğurlu: “Artık çocuklarımıza sadece kapalı alanlarda değil, onlara açık alanlarda da eğitim vermeliyiz. Onları yeşilliklerle, doğa ile ve sosyal donatılarla buluşturmalıyız. Biz okul bahçelerinin, mahallelinin vakit geçirebileceği, eğlenip dinlenme aktiviteleri için yararlanabilecekleri, çocuklar ve gençlerin oyun oynayıp spor yapabilecekleri mekânlar haline gelmesini istiyoruz. Okul bahçelerinin bir yaşam merkezi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.