Suriyelilere verilen vatandaşlık hakkında milliyetçilik vurgusu yaparak sosyal medya hesabından yazı paylaşan Baştuğ, şimdi vatandaşlık kavramının bile önemini bitiriyorlar dedi.
CHP Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Baştuğ sosyal medya hesabı üzerinden şöyle bir açıklama yaptı;
“Milliyetçilik Nedir? Ellerimiz havada "Ne Mutlu Türküm" demek yada alanlarda slogan atarak Şehitlerimize ve Atalarımıza ağıt yakmak değildir artık.
Milli değerlerine, kültürüne, gelenek göreneklerine sahip çıkmaktır. Vatan için dil, din, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin birlikte savaşabilmektir. Devletin bölünmez bütünlüğünü korumak aynı zaman da varlığını kabul etmektir. Bu uğurda emperyalizme ve kapitalizme karşı benliğimizi satmamaktır.
Hain Kimdir? 
Vatan toprağına sahip çıkmayandır, topraklarını terk edendir, devleti ve milleti için savaşmayandır... Nefsi doğrultusunda kendi çıkarlarını düşünendir. Milli değerlerini yok edenlerdir..... 
Bugün görüyoruz kimler hain....
Kalkın artık, uyanın gaflet uykusundan, bu millet toprağına, vatanına tarih boyunca hep sahip çıkmıştır. Her tarafımız hainler ile doldu, idareciler halkı, hakkı, adaleti unuttu.. Yeter demek bizlerin elinde unutma.
Şimdi vatandaşlık kavramının bile önemini bitiriyorlar.
Bu toprakları bize vatan olarak bırakan Atalarımızın emanetini, kendi devleti uğruna savaşamayan, mücadeleden kaçan kimliksiz insanları, çok önemli bir adım atmış edasında Vatandaşlığa kabul ediyorlar.”