88 yaşında tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde vefat eden, Hancı" ve "Kışlada Bahar" isimli şiirleriyle tanınan Şair Bekir Sıtkı Erdoğan,  Karaman'da düzenlenen askeri törenle Şehir Mezarlığnda defin edildi.

Bugün Karaman'da öğle namazı sonrası, Aktekke Kent Meydanında kılınan cenaze namazı sonrası, Şehir Mezarlığında daha önceden ayrılan aile mezarlığına defnedildi.

Törene Karaman Valisi Murat Koca, Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne,  İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, siyasiler, merhumun yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bekir Sıtkı Erdoğan

Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman'da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu Erdoğan, kıta subaylığı yaptı.

Ankara Üniversitesi,Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesini de bitiren Edoğan, Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı.

Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazan Erdoğan'ın şiirlerinden bazıları bestelenirken, rubai türündeki şiirleri birçok dergide yayımlandı.