Karaman Belediyesi ilimizde yapılan inşaatlardan çıkan hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak ve yasadışı olarak kent çevresine atan şahıs ve şirketlere, kanunlar gereği ağır para cezası kesileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İnşaatlardan çıkan hafriyat ve inşaat atıklarını belediyemiz tarafından belirlenen “hafriyat toplama bölgesi” dışına dökenlere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesi gereğince (5.171 TL Para Cezası)   cezalandırılacaktır. Kaçak hafriyat dökümü yapanların tespiti gönüllü vatandaşların ihbarları ile belirlenecek. Yine sivil ekiplerden oluşmuş zabıta memurları ile kaçak döküm yapılan bölgeler 24 saat gözetim altında tutulacak. 

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hafriyatları belediyemizin belirlediği, Yeşilada Mahallesi 3507 Ada 12 Parsel’e, (TOKİ I arkası, Eski Taş Ocaklarının Bulunduğu Alan) Hafriyat Toplama Alanına dökmeleri gerekmektedir.

Yetkililer, vatandaşlardan kanun dışı hafriyat döken şahısların görüldüğü takdirde (153 – 226 40 00 – 444 25 70) nolu telefon numaralarına ihbarda bulunmalarını rica etti.