Karaman Valisi Süleyman Kahraman Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Ramazan Ayının müjdecisi Mübarek Berat Kandil‘ine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir. 

Berat Kandili manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmemize vesile olmak, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirerek yeni bir hayat sunmak, Yüce Yaratan'la olan bağımızı yeniden gözden geçirmek, şefaat ve merhamet istemek için büyük bir fırsattır. Bu gecelerin feyiz ve bereketlerinden istifade etmeliyiz. Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Karamanlı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Berat Kandil‘ini tebrik ediyorum, Berat Kandil‘inin aziz milletimizin birliğinin ve beraberliğinin artmasına, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim”dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI DR.KAMİL UĞURLU’NUN BERAT KANDİLİ MESAJI

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Uğurlu mesajında, “Kurtuluş, af ve arınma anlamına gelen ve aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının habercisi olan, Berat Gecesi’ne kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Berat Kandili Mesajı‏‏

"Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde kandillerin önemi daha da fark edilir olmaktadır. Tüm insanlığın hoşgörü ve sevgiye umut bağladığı, barışa, dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir süreç içindeyiz. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız"

"Kandilin, şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesi, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması en büyük temennimizdir."
   

AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Güngörü'ün Berat Kandili Mesajı‏

 On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nı müjdeleyen mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bilindiği gibi, berat sözcüğü borçtan, suç ve cezadan kurtuluş anlamına gelmektedir. Berat Kandili’de müminler için günahlardan arınma, bir başka ifadeyle Allah´tan af dilemek için kaçınılmaz bir fırsattır. Hayırlı ve yararlı işleri daha da artırma zamanıdır.

''Tüm İslam aleminin ve tüm Karamanlı hemşehrilerimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, tüm İslam alemi ile insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.''                                                                                    

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı 
Emine Şimşek Beraat Kandili mesajı;

''Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen ve üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. Gecesine rastgelen,  Ramazan ayının müjdecisidir. Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde, beratımızı almamız ancak, Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır. Bu şuur içinde ihya edeceğimiz Beraat Gecesinin hepimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyor, mübarek kandilinizi tebrik ediyorum,''dedi.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
 AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI;
“Kurtuluş af ve arınma gibi anlamlara gelen ve aynı zamanda mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan, Berat gecesine kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Berat gecesi, insanlığa suç ve yanlışlardan kaçınmaları ve günahlardan arınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. AK Parti İl Gençlik Kolları adına başta hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların arınmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.