Gelişen teknoloji ile birlikte araçlarda ve tüm donanımlarında çok önemli ilerlemeler kaydediliyor. Araçlar artık elektronik ve mekanik anlamda oldukça donanımlı ve ileri teknolojiye sahip bir hal aldı ve bu ilerleme her geçen gün devam ediyor. Her yıl üretilen araçlar bir önceki yıla göre bile farklı bir teknolojiye sahip olabiliyor.

Hal böyle olunca araçlarda oluşan arızalar konusunda da farklılıklar oluşabiliyor. Daha çok elektronik aksama ve sensöre sahip olan araçlarda oluşan arızaları tespit etmek manuel sistemlerle artık oldukça zor oluyor. Eski dönemlerde işin ehli mekanik ve elektronik ustaları tarafından her tür arıza manuel olarak deneme yanılma yöntemi ile tespit edilebiliyordu. Süreç zaman alıyor ancak başka imkan söz konusu olmadığı için bu yol seçiliyordu. Ancak bugün gelişen araç donanımlarında var olan arızanın bir usta tarafından manuel olarak deneme yolu ile tespiti artık oldukça zor. Bunun için en ideal yöntem ise binek arıza tespit cihazı kullanmak oluyor.

Yeni nesil araçlarda oluşan her tür arıza ECU adı verilen beyin bölümüne iletilir. Ve arıza tespit cihazları ile bu bölüm ile iletişim kurularak arızalar saniyeler içerisinde tespit edilir. Arıza tespit cihazlarının yaptığı işlem bu kadarla da sınırlı değildir. Var olan arızayı tespit eden cihaz aynı zamanda bu arızayı silebilir ve aracın canlı değerlerini anlık olarak görüntüleyerek kayıt altına alabilir.

Nitro Bilişim Arıza Tespit Cihazları

Nitro Bilişim firması olarak sizler için dünyanın en çok kullanılan tüm arıza tespit cihazlarının distribütörlüğünü yapıyoruz.   nitrobilisim.com.tr adresi üzerinden web sayfamıza giriş yapabilirisiniz. Burada yer alan tüm marka ve modellere ait olan ürünleri inceleyebilir ve online olarak garantili bir şekilde satın alabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayın.