Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları Büyük Kudüs Mitingine davet etti.

Ülkemizdeki Tüm Siyasi Partilerin ve STK’ların davet edildiği mitingde herhangi bir siyasi amaç güdülmediğini aktaran Başkan Şahin, “Tüm Karaman halkını 30 Temmuz Pazar günü İstanbul Yenikapı miting alanında icra edilecek büyük Kudüs Mitingine davet ediyoruz. Ülkemizdeki tüm siyasi partiler ve STK’lar davet edildi. Mitingin amacı Terörist İsrail’in işgali altındaki Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmaktır. Miting alanına herhangi bir Siyasi Parti bayrağı alınmayacaktır.” dedi.

Kudüs için 80 milyon tek yürek diyerek açıklamasına devam eden Şahin, “Kudüs tek, Mescid-i Aksa tek, 80 milyon Müslüman bugün tek yürek. Kudüs mitingleriyle ümmete lider olan, dünya Müslümanlarını ayağa kaldıran, intifadaya cesaret veren Türkiye bir kez daha Kudüs için meydana inecek. 30 Temmuz’da Yenikapı’da yapılacak olan Büyük Kudüs Mitingi ile bu millet yeniden İslam âlemindeki uyanışın, dirilişin ve ayağa kalkışın fitilini ateşleyecek. Bir kez daha Terörist İsrail’e en gür seda ile “haddini bil” diyecek; Kudüs’e olan sevdamızı, Mescid-i Aksa’ya olan hasretimizi haykıracak. Dünya sussa da, Batı dönse de sırtını; biz susmayacağız, sırtımızı dönmeyeceğiz Kudüs’e.” dedi.

“Peygamber efendimizin(S.A.V.) ‘Yeryüzünde üç mescid için yolculuk yapılır. Birincisi Mescid-i Haram, ikincisi Mescid-i Nebevi, üçüncüsü Mecsid-i Aksadır.” hadis-i şerifini hatırlatarak Mescid-i Aksa’nın önemine vurgu yapan Başkan Şahin, “Tüm vatandaşlarımızın bu mitinge iştirak etmesi hayati önem taşımaktadır. Sessiz kalırsak, zayıf görünürsek, Terörist İsrail daha da şımaracak, Mescid-i Aksa işgalini devam ettirecek ve Mescid-i Aksa’nın altını daha hızlı kazarak yıkılmasına sebep olacaktır. Miting alanındaki fazladan bir kişi Terörist İsrail’e bir fazla korku verecektir. İnancımız gereği her Müslüman Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak mecburiyetindedir. İlk kıblemize şimdi sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız?” dedi.

İstanbul’da Miting öncesi bazı ziyaretlerin yapılacağını belirten Şahin, “Miting için İstanbul’a hareket saatinin Cumartesi akşamı saat 21.00 olarak planlıyoruz. İstanbul’da miting öncesi Eyüp Sultan, Sultan Ahmet ve Merkezefendi ziyaretlerimiz olacak. Kayıt için bir arkadaşımızı görevlendirdik. Mitinge gitmek isteyen vatandaşlarımız 0535 202 21 93 numaralı telefondan Cuma akşam 19.00’a kadar kayıt yaptırabilirler. İş, sağlık veya başka bir sebepten gidemeyecek kardeşlerimiz kişi başı belirlenen ücreti ödeyerek bir başka kardeşimizin gitmesine vesile olabilirler. Böylelikle Terörist İsrail’e karşı düzenlenen bu mitinge katılanların sevabına da ortak olmuş olurlar.” diyerek sözlerini tamamladı.