Yetkililer, patlamalara neyin sebep olduğu konusunda açıklama yapmazken, terminal binasındaki check-in bölümünde meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi. Patlamalara terör saldırısının neden olduğu yönünde şüpheler bulunurken, uçuşlar iptal edildi. 
Öte yandan Belçika geçtiğimiz günlerde PKK'nın şehirde çadır kurmasına izin vermişti.Bu duruma sessiz kalmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bu olaya tepkisini "Ankara'da 35 kişiyi öldüren terör örgütü PKK'nın bugün sembolleriyle Brüksel'de gösteri yaptığını, bunun Türk halkının acısını gözardı etmek olduğunu belirterek, "Biz diğer ülkelerin acılarına saygı duyuyoruz, diğerlerin de bizim acılarımıza saygı göstermesini bekliyoruz" sözleriyle göstermişti.

Belçika basını peş peşe gelen patlamalar sonucu Brüksel Havaalanı'nda 13, metroda ise 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Brüksel’de bulunan Zaventem Havalimanında gerçekleştirilen saldırıda 13, metrodaki saldırıda ise en az 10 ölü olduğu ifade edildi.  Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan havalimanında 2, metroda da 2 saldırı gerçekleştirilmişti. Havalimanındaki saldırıda en az 13, metrodaki 2 saldırıda ise en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Kaynak: İHA