Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi ELVAN, bugünlerde yaşanan bazı olaylar neticesinde tarihin bir kez daha tekerrür ettiğini dile getirerek bazı kimselerin tarihin bu tekerrüründen bilerek ya da bilmeyerek ders almadıklarına vurgu yaptı.  

736. Türk Dil Bayramı kapsamında Karaman’da Yunus Emre Hoşgörü Sofrası etkinliğine katılan Elvan burada yaptığı konuşmasına Hatay Reyhanlı’da gerçekleşen korkunç saldırıyı kınayarak başladı. Olayı Türkiye’nin gelişmesine ve sorunlarının çözülmesine karşı bir eylem olarak yorumlayan Elvan, yaşanan süreçten rahatsız olan çevrelerin bu çabasının halkımızın sağduyusu sayesinde akamete uğrayacağını söyledi.

AK Parti iktidarları Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizin birikmiş tüm kronik sorunlarını bir bir çözdüğü ifade eden Elvan, kalan tek ve en önemli sorun olan terör konusunda da tarihin en önemli adımlarının atıldığına vurgu yaptı. Bu sorunun çözümünü istemeyen bir takım menfaat guruplarının provakatif eylemlerinin bu manada değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çocuklarımıza barış ve huzur içinde yaşayacakları bir ülke emanet edebilmek için bugün birçok fedakârlığın yapılması gerektiğini söyleyen Elvan, terör belasının bitirilmesi içinde yapılması gereken birçok fedakârlığın ve çabanın olduğunu ifade etti.

Elvan, Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre ve onun hoşgörü dünyasını anmanın, onu yadetmenin önemine vurgu yaptı. Karaman Belediyesinin organize ettiği Yunus Emre Hoşgörü Sofrasının önemine değinen Elvan, 13. yüzyıldan günümüze kadar gelen bu faaliyetin ifade ettiği mana ve düşünceye sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Yunus’la beraber günümüze gelen Kapımız açıktır girene Lokmamız helaldir yiyene anlayışının ifade ettiği derin mananın altını da özellikle çizdi.

Elvan, dil ve kültür birliğinin önemine de dikkat çekerek dilimize ne kadar çok sahip çıkarsak dilimizi ne kadar çok geliştirirsek milletimizin varlığı ve gücünü de o kadar artırırız dedi. Dilin gelişmesi sadece bazı kelimelerin ithal edilmesi demek olmadığını ifade eden Elvan,  ayrıca bizi geçmişimizden kopartan bir yaklaşım içerisinde bulunmak da değildir dedi. Elvan devamla;

Bugün 1930’lu yıllarda yazılmış Türkçe bir kitabı genç bir kardeşimiz okuduğu zaman anlamada güçlük çekiyorsa, demek ki bu alanda bizim ciddi bir sorunumuz var. Bizim geçmişimizle olan bağımız, belki dilimizle, kültürümüzle koparılmaya çalışıldı. Ama şu Dil Bayramı etkinlikleriyle ve hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle inşallah bu bağımızı daha güçlendireceğiz. Bir milletin geçmişiyle bağını koparmak istiyorsanız, o dili tahrip etmeniz gerekiyor. O dili yozlaştırmanız gerekiyor. Ama başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimizle birlikte hep beraber bu dilimizin yozlaşmanın önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Elvan, Yunus Emre’nin Karaman’ın önemli bir değeri olduğunu ifade ederek, Yunus Emre Hoşgörü Sofrasının zengin, fakir tüm Karamanlıları bir araya getirdiğini söyledi. Elvan; “Çocuklarımıza, sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerimizi iyi anlatmamız ve bununla gurur duymamız gerektiğine vurgu yaparak yarınımız olacak gençlerimizle de aynı şekilde gurur duymak istiyoruz” şeklinde sözlerini sona erdirdi.