Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Dil Bayramı kutlamaları için çalışmaların başladığını ve bu yılki kutlamaların daha görkemli olacağını söyledi.
 
Uğurlu, yaptığı açıklamada, Karamanoğlu Mehmet Bey'in yayınladığı ünlü fermanı ile Türkçe'yi resmi dil ilan edişinin 735. yılını 2012 Mayıs ayında kutlayacaklarını belirtti. Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden oluşturulan kutlama komitesinin, etkinlikleri tüm yurt genelinde okullara ve halka yaymak için çalışmalarını şimdiden başlattıklarını ifade eden Uğurlu, "Bu sene Türk Dil Bayramı devlet töreni olarak kutlanacak. Bu da kutlamalara üst düzey bürokratların da katılımını sağlayacak. Devlet büyüklerimiz ve vatandaşlarımız etkinlikler boyunca iç içe olacak. Konusunda uzman bilim adamları etkinliklere bir yandan bilimsel boyut katarken, diğer yandan kutlamalara davet edilecek sanatçılar bayramı şenlik havasında yaşatacak." dedi.
 
Geçen yılki kutlamalarda ilk olarak İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan Türkçe Treni'nin törenle Karaman'a hareket ettiğini vurgulayan Uğurlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkçe treni geçen yıl ulusal bazda çok ilgi görmüştü. Bu yıl kutlamalarda Türkçe trenimiz yine yollarda olacak. Bu sene daha çok istasyonda durup ilimizi ve etkinlikleri tanıtma fırsatı bulacağız. Trenimizde konusunda uzman bilim adamları, sanatçılar olacak. Süheyl Ünver Sanat Atölyesi, Karaman'ı anlatan özgün bir çalışma yapacak. Karaman'ı anlatan fotoğraf ve resim sergilerini açacağız. Ayrıca bu sergiler aralıklarla tüm ülkemizi gezecek. 2012'de Dil Bayramı daha görkemli kutlanacak."