İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, "Nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü´nü kutluyor, bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum." dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, "Bugün toprağı ekip biçerek, alın teriyle ekmeğini kazanan emekçi çiftçilerimizin günü. Çiftçilerimiz, topraktan yalnızca kendi aşını değil, bir toplumun aşını, ekmeğini çıkartıyor. Evimizde kaynayan tencerede çiftçilerimizin de alın teri, emeği var.

Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır.

Bu çerçevede her türlü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel sebzeyi meyveyi tahılı ve sanayinin ham maddesinde kullanılan ürünleri üretmek için gecesini gündüzüne katan, fedakârca çaba harcayan tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor bol ve bereketli bir hasat yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.