Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan mesajında, ''Her zaman gönlümüzde özel bir yeri olan, ailenin ve toplumun temel direği konumundaki kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 
Hem bireyin hem de toplumun şekillenmesinde kadınların önemi yadsınamaz bir gerçek. Bu yüzden kadınlarımızı her zaman el üstünde tutmak, onları başımızın tacı etmek zorundayız. İş yaşamında, siyasette, sporda kısacası tüm alan ve mecralarda kadınlarımız ülkemize ve milletimize çok büyük katkılar sağlamakta. Bu katkının daha da büyümesi, kadınlarımızın her alanda söz sahibi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadın haklarının gelişmesi için hükümet olarak bugüne kadar önemli adımlar attık. Çalışan kadınlara kolaylık sağlayan ve kadın istihdamını özendiren düzenlemeleri hayata geçirdik, bunlara yenilerini eklemeyi de sürdürüyoruz. 
Hepimizi derinden yaralayan kadına yönelik şiddet için de çok ciddi önlemler aldık. Kadına şiddet asla kabul edilemez. Kadına şiddetle mücadelemizi tavizsiz sürdürecek, bu konuda alınması gereken hangi önlem varsa almaya devam edeceğiz. Ben bir kez daha tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, onların sadece bir gün değil her gün bizim için çok değerli ve kıymetli olduğunu vurgulamak istiyorum.'' dedi.