Karaman Valisi Murat Koca;
Vali Koca yayınladığı mesajında; “Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 101. yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.
Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.
Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.
Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Sonuçları itibarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.
Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır.
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk;
Konuk, “Çanakkale’de aynı amaç için birbirine sarılanların; zengin, fakir, kentli, köylü, kökü, kökeni, nesebi ve meşrebine bakılmaksızın hepsinin tek adı vardı; Çanakkale Şehidi. Ve yüzbinlerin ortak adı olan o ismin kahramanları hala birliğimizin teminatı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ilham kaynağıdır” dedi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 18 Mart tarihinin, milletler için tarihin akışının değiştiği özel önem taşıyan günlerden biri olduğunu söyledi.
Konuk, mesajında şunları vurguladı;
“Bu özel günler o tarihi olayla özel bir mana yüklenirler ve o özel mana o tarihle özdeşleşerek nesilden nesile taşınır. Bu özel ve özellikli günler bir milletin, millet karakterini yekvücut sergilendiği ve milletin tüm unsurlarının ortak bir tavır ile davranış bütünlüğü sergilediği günlerdir. O özel günde sergilenen karakter ve tavır, milletin geleceğe doğru yürüyüşünde millet karakterinin de o karakter ve tavırla yoğrulmasını, o özel günün üstlendiği mana bütünlüğünün millet hafızasına nakşedilmesini sağlar.
18 Mart da milletimiz için o özel günler içinde en özellerinden biridir. 18 Mart 1915, yaşandığı günden ve o günün 24 saatlik zaman diliminden ibaret değildir. 18 Mart 1915, yüzlerce yıllık bir tarih ile geleceği de içinde barındıran ve yüzlerce yıllık tarih süzgecinden geçerek oluşan millet karakteriyle geleceği de şekillendiren özel bir gündür.
O özel günün, yani Çanakkale zaferinin 101’inci yılına ulaştık. O mahşeri mücadelenin ve yurdumuza yönelik tarihin en kanlı hücumlarından birinin yaşandığı günler geride kalalı bir asrı geçti. O acı, fakat bir o kadar şerefli mücadelenin içinde yer alan nesiller de, o mücadelenin canlı şahitleri de bugün yaşamıyorlar. Onlar yaşamıyor, ama bugün yaşayan nesillerin 7’den 70’e hepsi o boğaz harbinde kendi yer almışçasına o hatırayı millet hafızasında yaşatıyor ve kendi benliğinde yaşıyor. Milletimizin her ferdi Çanakkale denilince kendinden bir parça bulur, hiç Çanakkale’ye gitmeyenin bile hafızasının derinliklerinde Çanakkale hatırası vardır. Milletimizin her ferdinin içinde Çanakkale ruhu canlı ve dipdiri varlığını muhafaza eder. En genç nesiller bile Çanakkale’de verilen mücadelenin içinde yer almışçasına bir ruh halini bugün de benliklerinde muhafaza ederler.”

ÇANAKKALE ŞEHİDİ, BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR-
“Millet hafızası, o tarihi anı ve Çanakkale’de yaşanan ulvi hissiyatı nesilden nesile aktararak unutulmasına müsaade etmedi. Milletin her ferdi ve her gelen nesilde o mücadelede bir hissiyatına karşılık buldu. İmparatorluk coğrafyasının tevhidi kurtarmak gayretiyle verdiği son ve o en büyük mücadelede inancı, kökü ve kökeni her ne olursa olsun bila istisna imparatorluğun tüm unsurları yer aldı” diyen AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, mesajını şöyle sürdürdü;
“Bugün adını bile unuttuğumuz sancaklardan koşup Çanakkale’de buluşanlar hala yan yana yatıyor. O günün ve milletimizin kültürel zenginliğinin sembolü, milletimizin tüm unsurları da peşinde koştukları kardeşlik ve ortak gayenin kaderlerini tecelli ettirdiği mevzilerde nizasız ve dostça ebedi istirahatteler.
Çanakkale’nin unutulmazlığı ve nesilden nesle aynı hissiyatla yaşanmasının nedeni de buradadır. O çetin mücadelede her kesimin ve herkesin yeri vardır. Bugün sınırlarımızın dışında olan kardeşlerimizin de Anadolu’daki her hanenin de Çanakkale şehidi ya da gazisi olan aile büyüğü mevcuttur. Her gelen yeni nesil onların hikâyeleriyle büyümüş ve o mücadelede kendinden bir parça bulmuştur. O ulvi mücadelede bugün her kesimin ve herkesin benimseyeceği bir gaye vardır. Bunun adı hürriyettir, bunun adı birliktir, bunun adı namustur, bunun adı vatandır, bunun adı fedakârlıktır, bunun adı yüzlerce yıl bir ve bir arada yaşayan milletin tüm unsurlarıyla bir birine sarılarak yaşamaya devam etme iradesidir.
Çanakkale’de kanlarıyla birliği kurtaran ve zaferi göremeyip destanını yazan, Mehmet Akif’in Bedr’in aslanlarıyla eş tuttuğu şanlı şehitlerimizin verdiği mücadele bugünün meselelerinin çözümü için de ilham kaynağımızdır. Sefada da cefada da birlik. Doğu, batı, kuzey, güney vatanın her yerinde, her köşesinde ve her kişisinde birlik. Çanakkale’de aynı amaç için birbirine sarılanların; zengin, fakir, kentli, köylü, kökü, kökeni, nesebi ve meşrebine bakılmaksızın hepsinin tek adı vardı; Çanakkale Şehidi. Ve yüzbinlerin ortak adı olan o ismin kahramanları hala birliğimizin teminatı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ilham kaynağıdır.
Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına,
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.
Dizeleriyle Mehmet Akif’in kahramanlıklarını destanlaştırdığı aziz şehitlerimizin, bize emaneti vatanımıza dün olduğu gibi yarınlarda da sahip çıkmayı, onların vatanları için gösterdiği yürekliliğin karşılığı olduğunu düşünüyor, “şehitlerin vuruldukları değil unutuldukları anda öleceği” idrakiyle aziz şehitlerimizi asla unutmamak, unutturmamak ve hatıralarına sahip çıkma kararlılığında olduğumuzu ifade ediyorum. Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci Yıldönümü ve Şehitler Günü vesileyle destansı kahramanlıklarını yüreğimiz titreyerek içimizde hissettiğimiz, aziz şehitlerimiz ile yüreğimizdeki acısı taze şehit kardeşlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi, rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.
Dualarımız onlarla.”

Karaman Ak Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker’in Çanakkale Deniz Zaferini Anma, Şehitler Günü ve Yaşlılar Haftası Mesajı
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER Çanakkale Deniz Zaferini Anma, Şehitler Günü ve Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Şeker açıklamasında şu ifadeler yer verdi:  
“Bugün, merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesi ile tarihe sığmayacak kadar büyük olan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz.
Aziz Milletimizin yiğitlik ve kahramanlıklarla bezenmiş muhteşem tarihinde, Çanakkale Zaferi’nin seçkin ve çok önemli bir yeri vardır. Bu zafer Milletimizin inanç, azim, cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanı ve gerektiğinde vatanı uğruna seve seve ölüme koşmasının ve kahramanlığının anıtlaşmış örneğidir. 
Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinde Milletimiz; tüm imkânsızlıklara rağmen, bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde dönemin en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı silahlara karşı hiç tereddüt etmeden tüm varlığını vatan savunmasına feda ederek canı pahasına mücadele vermiş Çanakkale destanını yazmıştır. Bu büyük zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu vardır. 
Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidimize minnet ve şükran borcumuzu ödemenin yolu bize emanet edilen aziz vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımıza, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Dedi. 
Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası nedeniyle de bir açıklama yapan Şeker açıklamasında; “Ayrıca bugün yine çok anlamlı günlerden birisi olan “Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftasını”  kutlamaktayız. Hayatımızın çok özel bir dönemi olan yaşlılık her insan için ayrı bir anlam ifade etmektedir. 
Sevgi ve saygıyı en çok hak eden yaşlılarımız, tecrübelerini bizlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Onların tecrübeleriyle geleceğimizi şekillendiriyor ve hayatımıza yön veriyoruz. 
Bu vesile ile bütün yaşlılarımızın ‘Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası’nı canı gönülden kutlar, tüm yaşlılarımıza en derin saygı ve muhabbetlerimi sunar, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim” Dedi. 


Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Çanakkale zaferinin Türk milletinin geleceğiyle birlikte dünya tarihinin de seyrini değiştirdiğini söyledi.
Başkan Çalışkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çalışkan, Çanakkale Savaşı’nın; vatanı işgal ederek vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışan düşmanlara karşı verildiğini belirterek: “Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biridir. Bu zafer ile aziz milletimiz, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, neler başarabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.
Milletimiz, Çanakkale’de bütün yokluk ve zorluklara karşı imkânsızı başarmış, canı ve kanı pahasına bağımsızlığımızı hedef alan çok uluslu büyük bir güce geçit vermemiştir. Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur.
Son günlerde memleketimiz üzerinde oynanan kirli oyunlar şiddetini artırmıştır. İyi bilinmelidir ki tarih boyunca olduğu gibi bu aziz millet bu hainlere asla geçit vermeyecektir. Tarihi zaferlerle dolu olan bir millet olarak sabır ve sükûnetimizi koruyarak bu zor günlerin üstesinden geleceğiz.
Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferini büyük bir gururla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için kahramanca mücadele eden ecdadımızı, bu kadim topraklar için şehit düşmüş bütün vatan evlatlarını rahmetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen;
Milletimizin, kendi kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrini de değiştirdiği, vatanını ve istiklalini korumak için gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret dolu mücadelelerin en güzel örneklerinden olan Çanakkale Zaferi; milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhameti ve şefkati ile de tüm insanlığa örnek olmuştur.
Ülkesinin bağımsızlığı ve geleceği uğruna gözünü kırpmadan kendi canından vazgeçebilmeyi gösteren ve adını bir destan olarak tarihe yazdıran 18 Mart 1915 Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesi olan bu zafer ile sadece bir milletin hayatta kalması değil, aynı zamanda geleceği de belirlenmiştir.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü vesilesiyle, vatan topraklarını savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer;
Çanakkale destanı, milletin her türlü yokluk ve acılar içinde bile, birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren ve bu uğurda, yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zaferdir.
Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında milletine bağlılık, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır.
Vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ve dayanışma duyguları ile dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız bir kahramanlık mücadelesi olan Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;
Kahramanlıklarla dolu tarihimizde, 1915 Çanakkale Zaferi tarihimize altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır, Türk Milleti'nin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğinin en büyük delili ve en şanlı nişanesidir.
Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa ederken şehit düşenlerin yan yana yattığı şehitliklerden aldığımız ilhamla, kardeşliğimizin pekişmesi için çalışıyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerine karşı tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale'de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir. Şehitlerimizin kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, ülkemizi tarihine, kültürüne ve medeniyetine yakışır şekilde büyütmeye, güçlendirmeye ve yüceltmeye devam ediyoruz.
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünün ve Şehitler Günü'nün kutlu olmasını diliyorum. Mehmet Akif'in 'Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi' dediği büyük kahramanlar, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;
Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan tarihin akışını değiştiren, Türk'ün şan ve şerefini zirveye eriştiren, vatana sevgi duygusunu geliştiren, iman gücünü bayraklaştıran ve orada savaşanları kutsallaştırıp kahramanlaştıran görkemli bir destan ve yüce Türk Milleti'nin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale.
Çanakkale'de Mehmetçiğin kanıyla yazdığı büyük kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açtığı kadar, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden şahlanışının da abidesi olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışını köklü şekilde değiştirmiş, neticesi çok kesin, tarihe altın harflerle yazılmış, bugünkü bağımsız ve özgür devletimizin kurulmasında büyük etkisi olan fevkalade bir zaferdir.
Çanakkale'de, birlikte yaşamanın gücü ile ortak bir hedef doğrultusunda tüm dünyaya örnek olacak, Yüzlerce yıl gurur ve onur duyulacak, bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Şehit olarak bizlere bu güzel vatanı bırakan, tüm dünyaya ders veren Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;
“20. Yüzyıl başlarında, Çanakkale’de bu milletin -yedi düvele- dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi; dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olmuştur.
Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte; binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir.
Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısıyla, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.
Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur.
Vatanımızın neredeyse her karışında yatan şehitlerimiz şundan emin olmalıdır ki kanlarıyla suladıkları bu vatan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak gelecek nesillere bırakılacaktır. Bu inançla Çanakkale Zaferi’ nin  yıl dönümünü kutluyor, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu vatan topraklarını bizlere emanet eden Aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor ve Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun!”

KTSO Başkanları Mustafa Gökhan Alkan ve Mustafa Toktay;
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir "ön sözü’’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Ulusumuzun tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen,  vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.
Türk milletinin kahramanlık destanını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin özgürlüğü adına vatanı ve milleti için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtlayan bir zaferi simgelemiştir. Atalarımızın bizlere emaneti olan toprakların korunması, bayrağımızın dalgalanması ve Türk Milletinin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler.

Türkiye Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası KARAMAN ŞUBESİ Başkanı Ziya Hotamışlı Mesajında;
Çanakkale Zaferimizin 101.yıldönümü kutlu olsun.
Bugün bize hür, bağımsız bir vatanda yaşamayı emanet eden tüm kahramanlarımızın ruhları şad olsun.
Çanakkale geçilseydi 5 bin yıldır vatanımız olan Anadolu ve İslam coğrafyası Haçlı işgal, sömürü ve esaretine mahkûm olacaktı. Atalarımız yokluk, açlık ve çaresizlikle kıvranırken, Balkan hezimetinin yaraları taptaze iken büyük bir iman, cesaret, birlik ve kahramanlık ruhuyla mücadele etti. İnançla ve Allahın yardımıyla zaferle çıktı…
İngiliz sonuçtan o kadar emindi ki zafer kutlama planları bozuldu, hezimete uğrayıp şaşkına döndü…
Çanakkale’de planları bozulan Haçlı saldırısı bugün PKK ve türevleri olarak karşımızda! Dünkü Çanakkale cephesi bugün içimizden açılmıştır!
 Atalarımız “su uyur düşman uyumaz” diye boşuna mı söylemiş?
Kimliğimiz, ahlakımız, kültürümüz, dini ve milli değerlerimizi yozlaştırıp içini boşaltmak isteyenler; Çanakkale ruhunu yıkanlardır!
Doğu ve Güneydoğu’da yaşananlar, Balkan hezimetinde yaşadıklarımızı çağrıştırıyor! Devletimizin ve milletimizin bekası çok ciddi tehdit ve tehlike altındadır. Bu gün ülkemiz apaçık bir milli güvenlik sorunuyla karşı karşıyadır. Başkentimizin göbeğinde onlarca insanımız topluca katledilebiliyor. Haçlı bombaları her yerde patlıyor. Şehit haberi gelmeyen gün yok!
Liselerimizde okutulan Milli Güvenlik Dersi açılım, demokrasi ve sivillik maskesiyle kaldırıldı. Bunu kaldırtmayı; zafer olarak ilan eden bir sendika türedi. Lise Edebiyat kitaplarından Bayrak şiirini kaldıranlar, Çanakkale ruhunu da yıktıklarının farkında mıdır?
Ortaokul, lise ve üniversite talebeleri okullarından cepheye gidip şehit olurken bu gün bazı okul ve üniversitelerimiz adeta terör yuvasına döndürülmüştür. Asıl düşündürücü olan da bu manzaradır! Polis, asker ve vatandaşlarımıza saldıranlar; içimize sokulan haçlı tohumlarıdır. Bunlarla demokrasicilik oyunlarıyla mücadele edilmez. Anladıkları dilden konuşmak şarttır. Aksi halde iş işten geçmiş olur!  
Türk milli eğitimi devletin kuruluş ve kurucu felsefesi ruhundan saptırılmaya, gençliğimiz, sahipsizliğe terk edilmiş gibidir. Gençliğimizi tehdit eden en büyük tehlike: alkol, uyuşturucu, fuhuş, yıkıcı, bölücü odakların ağıdır.
Milli eğitimin görevi, gençliğimizi daima İstiklal Savaşı ve Çanakkale ruhuna sahip değerlerle donatılmış olarak yetiştirmektir.. Bu ruh sadece; anma programlarıyla kazandırılamaz.
Atatürk’ün;” Türk çocuklarına görecekleri eğitimin yaşı ve seviyesi her ne olursa olsun; evvel ve her şeyden evvel: Türk milletinin düşmanları ve onunla mücadele esasları öğretilmelidir” talimatı temel esas olarak görülmelidir.     
Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nı kimlere karşı yapmışsak; bugün tüm terör grupları da onların askerleridir Herkesin bilmesi gereken gerçek budur.
Türkiye ve Türk milleti üzerindeki Haçlı oyunları hiç bitmemiştir.
Düşmanı bileceğiz ki, ona göre çalışacağız, ülkemizi ve milletimizi her alanda geliştirip kalkındıracağız ki tedbirimizi alabilelim. Milli birlik ve beraberliğimizi hiçbir şartta kaybetmeyeceğiz.
Çanakkale’deki yurdun her bir köşesinden ve Musul, Kerkük, Erbil, Halep, Şam, Tebriz, Bakü’den..250 bin şehidin mezarı vatana atılan ortak imzadır, mühürdür.
Başta bu zaferi yaşatan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.
Türkiye Kamu-Sen; Çanakkale ruhunun yaşatılması mücadelesinin adresidir.    

 ...............
Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris GÜneş Mesajında
''Çanakkale; Bağımsızlığın En Şanlı Destanıdır.
Çanakkale; var oluş destanının kanla yazıldığı, birlik ve beraberliğin harcına bu kanın katıldığı özgürlük mücadelesinin en şanlı destanıdır.
Çanakkale; Haçlı ordularının bir olup, küçücük bir karaya birçok donanmayla saldırdığı, düşman top ve mermilerinin Mehmetçiğin bağrında söndüğü, her noktası şehit kanıyla, şehadet şerbetiyle yıkanmış kutsal vatan toprağıdır.
Çanakkale, M. Akif Ersoy’un ifadeleriyle; Mehmetçiğin, Bedrin Aslanları’na eş bir kahramanlığa imza attığı, kahramanlığı ve mücadelesi destanlara sığmayacak büyüklükte bir mücadelenin sahnelendiği bir büyük savaştır.
Çanakkale; bu dünyada bir kabri bile bulunmayan, toprağın kara bağrında yan yana yatan, bu ülkenin Laz, Kürt, Türk, Alevi, Sünni evlatlarına Peygamber’in (SAV) kucağını açıp beklediği, bu dünyada büyüklüğünün tarif edilemeyeceği bir destandır.
Çanakkale; İstanbul Tıp Fakültesi başta olmak üzere, cepheye koşan ve geri dönmeyen 15’lilerin yazdığı gözyaşı yüklü bir destandır.
Bugün bile, çimentosuna ve ruhuna ihtiyaç duyduğumuz Çanakkale Destanı’nın 101. Yılı’nda bu topraklar için toprağa düşmüş ismini bildiğimiz ve bilmediğimiz nice kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz,''dedi.
............


KARAMAN SMMM ODASI BAŞKANI RIFAT KARAULU’DAN 18 MART MESAJI

     Karaman SMMM Odası Başkanı Rıfat KARAULU, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     KARAULU mesajında, Çanakkale Zaferi’nin vatan ve bayrak söz konusu olduğunda bu Millet’in herhangi bir etnik ayrım gözetmeksizin tek yürek olarak canı pahasına neleri yapabileceğinin ispatı olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin, tarihe yazılmış eşsiz bir başarının örneği olduğunu vurgulayan KARAULU, şunları kaydetti: 
     ''Türk milleti Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi, millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Bu düşüncelerle, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.'' dedi.