İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve "Konya Ovası Projesi(KOP)  Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi" (KOP-TEYAP) kapsamında "Tarımsal Eğitim ve Yayım Mali Destek Programı"ndan hibe almaya hak kazanan; "Su Toprağa Damlasın Geleceğimiz Kaybolmasın"  projesi eğitim çalışmaları sürüyor. 
Karamanlı çiftçilerin tarımsal sulama ve toprak muhafazası konularında bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen proje kapsamında köylerde süren eğitim çalışmalarını yerinde incelemek üzere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Mesudiye Köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol’un eşlik ettiği ziyarette çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü Keskin, toprağın korunması gereken çok değerli bir hazine olduğuna değinerek suyun da israf edilmemesi gereken bir kaynak olduğunu söyledi.
İl Müdürü Keskin: “Proje ile İlimizde sulu tarımın yoğun yapıldığı merkez ilçeye bağlı 20 köyümüzde yaklaşık 400 çiftçimizin sulama, sulama programı hazırlama ve toprak muhafaza yöntemleri konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmektedir. Proje ile ilimizde ilk defa Sulama Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilerimize danışmanlık hizmeti verilmesi de planlanmaktadır. Her geçen gün daha değerli bir doğal kaynak haline gelen suyumuzun her damlasının daha dikkatli ve verimli kullanılması büyük önem taşımaktadır. Proje ile  demonstrasyonlar kurularak, kurulan bu demonstrasyonların tarla günü düzenlenecektir. Ayrıca proje kapsamında çiftçi inceleme gezisi düzenlenecektir” dedi.