Karaman Belediyesi , Ticaret odası, Ziraat odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği ,Muhtarlar Derneği teröre karşı ortak tavır toplantısı gerçekleştirdiler."Terörü ve bu kanlı süreçten medet umanları bir kez daha kınıyoruz" dediler.
Toplantıya, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve Meclis Başkanı Mehmet Bayram, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ekrem Çavaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, Madeni Tornacılar Kaynakçılar Odası Başkanı Cemal Özbay ve Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç katıldı.
Teröre karşı ortak tavır toplantısı sonrasında yayımlanan basın bildirisinde şu açıklamalara yer verildi; 
" Ülkemizde son günlerde şiddetini daha da artıran hain terör örgütünün kahpece ve kalleşçe saldırıları neticesinde askerlerimiz ve polislerimiz şehit olmuşlardır. Şehit olan tüm güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, geride bırakmış oldukları acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.
Bugüne kadar çok sayıda acıyı birlikte göğüslemiş ve aynı zamanda yaşadığı bu acılarda metanetini korumuş olan milletimizin, birlik ve beraberliğini koruyarak teröre ve terörden medet umanlara en doğru cevabı vereceğinden şüphemiz yoktur. Karanlık ellerin emellerine ulaşmaması, toplumsal barışın sağlanması için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var.Duyarlı olan Karaman halkını sükunete ve sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Şehit olan askerimiz ve polisimiz bu topraklar üzerinde huzuru ve güvenliği sağlamak için canlarını feda ettiler.Terörü ve bu kanlı süreçten medet umanları bir kez daha kınıyor, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve bu saldırıların son bulmasını temenni ediyoruz" 
Cuma Günü Aktekke Camii'nde Mevlid-i Şerif Okunacak

Diğer yandan 11.09.2015 Cuma günü Karaman Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Muhtarlar Derneği tarafından Cuma namazı öncesinde Aktekke Camii'nde tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak. Sonrasında ise Kent Meydanı'nda teröre karşı ortak bir açıklama yapılacak.