Kemal Kaynaş Stadyumu'nda düzenlenen törene, Karaman Valisi Murat Koca,Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu,AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkan Vekili Yunus Gök, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, protokol üyeleri askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Vali Murat Koca törende yaptığı konuşmasında;
“İstiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması Türkiye’nin istikametini belirleyen bir adımdır. Genç Cumhuriyetimiz demokrasi hukuk devleti insan hakları sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlanarak bugün dünyada saygın bir konuma gelmiştir. 

Ortak hedefimiz herkesin demokrasi ve hürriyet içinde yaşadığı hak ve özgürlüklerini evrensel standartlarda kullandığı bir Türkiye’dir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklal kahramanlarımızı şükranla anıyor Devlet ve Millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bir ortamda Cumhuriyetimizin 89. Yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor Karamanlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.”dedi.

Vali Koca’nın konuşmaklarının ardından günün anlamına ilişkin şiirler okundu. Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile çeşitli aktivitilerde dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Murat Koca ve Milletvekili Akgün tarafından verildi. Tören programı daha sonra okulların bando eşliğinde geçiş töreni ile sona erdi.

TÖRENLE İLGİLİ TÜM RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ