29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 90. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI 
ÇELENK KOYMA PROGRAMI:
Tarih: 28 Ekim 2013 Pazartesi
Saat: 13.00
Yer: Cumhuriyet Alanı – Atatürk Parkı

ÇELENK SUNACAK KURULUŞLAR:
Karaman Valilik Makamı Çelengi,
Karaman Garnizon Komutanlığı Çelengi,
Karaman Belediye Başkanlığı Çelengi.

TEBRİKAT TÖRENİ:
Tarih: 29 Ekim 2013 Salı
Saat: 09.30
Yer: Valilik Makamı

KUTLAMA VE GEÇİT TÖRENİ:
Tarih: 29 Ekim 2013 Salı
Saat: 10.00
Yer: Kemal Kaynaş Stadyumu

PROGRAM 
- Sayın Valimizin beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde
törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması,
-İstiklâl Marşının Okunması,
-Vali Murat Koca’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları
-Şiirlerin Okunması
-Halk Oyunları Gösterisi
-Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü nedeniyle yapılan ve şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi,
-Tören Geçişi
- Programın sona ermesi. 

KUTLAMA MESAJLARI;

Vali Murat Koca’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı;


Vali Murat Koca, Cumhuriyetin İlan Edilişinin 90. Yıldönümü Ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ Bu gün Cumhuriyetin ilan edilişinin 90. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olasının başlangıcı olmuştur.

Bu, Cumhuriyetin sonsuza kadar varlığının en önemli güvencesidir. Ülkemizin mutluluğu ve refahı, milletimizin her ferdinin eşit imkân ve fırsatlardan yararlanması için, anlayış birliği içinde gayret gösterilmesinin önemi giderek artmaktadır.

Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasi olma yolunda çok ciddi mesafeler kaydetmiştir. İnsani değerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, laik bir yönetim şekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük gelişmeler sağlanarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerlenmektedir.

Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; Ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline de gelmektedir.

Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Karamanlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.” dedi.



Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı ;
''Çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan ve demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistem olan Cumhuriyet, kişi hak ve özgürlüklerinin en iyi biçimde güvence altına alınabildiği bir sistemdir.

Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 90. yılına erişmenin mutluluğu içerisinde; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, bütün hemşerilerimi sevgiyle selamlarım,''dedi.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını yaşamanın, gurur ve heyecanını içerisinde olduklarında belirten Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu: “Cumhuriyet insanımıza, milletimize yepyeni aydınlık bir dünyanın kapılarını açmış, çağdaş bir medeniyet haline gelmemizde en büyük kilometre taşı olmuştur. Aradan geçen 90 yıla baktığımızda, her alanda bağımsızlığı ilke edinmiş Cumhuriyetimizin; demokrasi, insan hakları, bilim, eğitim, sağlık ve ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini görürüz.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti, her alanda dev atılımlar içerisinde olan, bölgesindeki tüm olumsuz gelişmelere karşın siyasi ve ekonomik açıdan yakalanan istikrarla, birlik ve bütünlük içerisinde geleceğe güvenle ilerliyor. Önümüzde uzun ve aydınlık bir yol var. Evrensel ilkeleri benimseyip, çağdaş dünyadaki yerimizi sağlamlaştırarak, Gazi’nin gösterdiği hedefe ulaşma kararlılığındayız. 
Bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ak Parti  İl Başkanı Kerim Dereli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümünü büyük bir gurur ve coşku ile yaşıyoruz.
"Aradan geçen 90 yıla baktığımızda, her alanda bağımsızlığı ilke edinmiş Atatürk'ün çizdiği rota doğrultusunda ilerleyen, çağdaş, laik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizin. demokrasi, insan hakları, bilim, eğitim, sağlık ve ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini görüyoruz. Bugün Türkiye Ceumhuriyeti her alanda dev atılımlar içerisinde olan, bölgesindeki tüm olumsuz gelişmelere karşın siyasi ve ekonomik açıdan yakalanan istikrarla, birlik ve bütünlük içerisinde geleceğe güvenle ilerliyor. Önümüzde uzun ve aydınlık bir yol var. Evrensel ilkeleri benimseyip, çağdaş dünyadaki yerimizi sağlamlaştırarak, Gazi'nin gösterdiği hedefe ulaşma kararlılığındayız" 

Şehitlerin ve gazilerin ülkeyi bağımsızlık aşkıyla miras bırakmak için gösterdikleri fedakarlığa minnettarız. "Onların acıları, şahadetlerinin kutsiyetini yüreğimizde hissediyoruz. Bu bilinçle devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirme gayretindeyiz. Hedefimiz Gazi'nin gösterdiğinin de fazlası. Başarılarımız, Cumhuriyetimizin 100. Yılı için ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza yönelik inancımızı güçlendiriyor"

Ak Parti Merkez  İlçe Başkanı Celalettin Güngörer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

90 yıllık köklü ve başarılarla dolu Cumhuriyet Tarihi bu büyük milletin en zor şartlar altında dahi verdiği destansı mücadelenin yanı sıra bağımsızlığına, demokrasiye ve adalete düşkünlüğü konusunda bütün dünyaya ders verir niteliktedir. Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz. 

Gelişen ve büyüyen Türkiye'ye paralel olarak son 11 yıldır yapılan çalışma, yatırım ve gelişmeler Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine olan inancımızı bir kat daha artırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor; Büyük Türk Milleti'nin ve hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. 

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacağız. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

 “Asırlar boyunca dünya tarihinde şanlı sayfalar açan Türk Milleti olarak, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamanın coşkusu ve sevinci içerisindeyiz. Ulu Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği hatırasına olan derin inancımız ve bağlılığımızla, tarihin dönüm noktası, Cumhuriyet’in 90. yılını kutlamanın sevinç ve kıvancı tarif edilemez. Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığını gösteren büyük bir eserdir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesidir.

Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bir ortamda Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, Cumhuriyetin 90. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” 


AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Dinçay mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıldönümünü tam bir duygu birliği ve gururla kutlamanın heyecanını millet olarak hep birlikte hissediyoruz. Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içinde cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Milletimize hizmet için mücadelemize her alanda devam ederken, Asrın Projesi Marmaray'ın açılışını da 29 Ekim'de gerçekleştirerek çifte bayram yaşıyoruz.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bütün vatandaşlarımıza bu büyük bayram gününde selam ve sevgilerimi sunuyorum."dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ve Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yıldönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet' in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle; bu anlamlı günde, aynı coşku, duygu ve heyecanla bizleri tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve onun silah arkadaşları ile vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken bayrağımızın dalgalandığı topraklarda görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de, rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlar saygı ve sevgilerimizi sunarız.”

TÜMSİAD Karaman Şube Yönetim kurulu Başkanı Rıfat Karaulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

"Kutlu mücadelemizin zaferle sonuçlandırıp Türk Milletinin dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile idrak ediyoruz.

Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur.

Kuruluşunun 90. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o günden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Milletimizin eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği birlik ve beraberlik, sonsuz fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla göstermiştir. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Köleliği elinin tersiyle iten, esareti reddeden ve boyunduruk altına alınmayı asla kabul etmeyen bu yüksek ruhun, kendisine en çok yakışan yönetim şekli cumhuriyetle bütünleşmesi elbette son derece normal görülmelidir.

Cumhuriyet, milletimizin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olmuştur. Milli gayret ve azminin bir eseridir. Cumhuriyetle birlikte milletimiz bugün hür ve bağımsız olarak çağdaş uygarlığın onurlu devletleri arasında en önde ve dimdik ayaktadır.

Cumhuriyetle birlikte, milletimiz millet olarak devlet, millet, bayrak, dil ve din bilincine kavuşmuş, demokratik, laik ve sosyal bir devlet olarak yürümeye başlamıştır.

Atatürk`ün "Türk Ulusu`nun özyapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir" sözü, Cumhuriyet`in anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet`in temelinde yatan olgu, Türk milletini, tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetime, hak ettiği bir yaşam düzeyine kavuşturmaktır.

Türk Milleti, Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış; gelişen ve kalkınan bir "dünya devleti" olmanın onuruna erişmiştir.

Türk Devleti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü, inancını muhafaza ederek önündeki yolda geleceğe umutla yürüyecektir.

Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden, zalimlere karşı sessiz kalan bir millet olmamıştır. Tarihin adalet terazisinde, bu vasfı ile daima yer alacak ve gıpta edilecek bir Milet olarak yer alacaktır.

Türk milleti, milli birlik ve beraberliği sayesinde bugün dimdik ayaktadır. Aradan geçen 90 yıl boyunca varlığına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış güçlerin kanlı oyunlarının, hain tertiplerinin ve saldırılarının üstesinden gelmeyi bilmiş ne kadar büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Karaman’lı hemşerilerimiz olmak üzere yurt içinde ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı`nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk`ün ifadesiyle, bu büyük bayramın, her geçen yıl daha büyük onurlarla, mutluluklarla, huzur ve refah içinde kutlamasını gönülden diliyor saygı ve selamlarımı sunuyorum."



Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Burhan Eren ABAY, 29.Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı 


Bu bayramda basın açıklaması yapmak yerine sizlere Başbuğ Atatürk’ün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı 10 uncu yıl konuşmasını yayınlamayı daha uygun gördük. Cumhuriyetimizin 90. yılı Milletimize kutlu olsun, şimdi sizleri Başbuğ Atatürk’ün 10 uncu yıl konuşmasıyla baş başa bırakıyorum. Saygılarımla’’ dedi.

 

Türk Milleti !

Kurtuluş savaşına başladığımızın, 15 inci yılındayız. Bugün, Cumhuriyetimizin, 10 uncu yılını doldurduğu, en büyük bayramdır.

Kutlu olsun!

Bu anda, büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın, en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.

Yurttaşlarım!

Az zamanda, çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir. Bundaki muvaffakiyeti, Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak, azimkârane yürümesine borçluyuz. Fakat, yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.

Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi, en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Bunun için, bizce, zaman ölçüsü, geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız, daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da, muvaffak olacağımıza şüphem yoktur.

Çünkü, Türk milletinin, karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.

Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin, tarihî bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtrî zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini ve millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek, millî ülkümüzdür.

Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyette, hakikî huzurun temini yolunda, kendine düşen medenî vazifeyi yapmakta, muvaffak kılacaktır.

Büyük Türk Milleti!

15 yıldanberi, giriştiğimiz işlerde, muvaffakiyet vadeden çok sözlerimi işittin.Bahtiyarım ki, bu sözlerimin hiç birinde, milletimin, hakkımdaki itimadını sarsacak, bir isabetsizliğe uğramadım.

Bugün, aynı inan ve katiyetle söylüyorum ki, millî ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin, büyük millet olduğunu, bütün medenî âlem, az zamanda, bir kerre daha tanıyacaktır.

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkundan, yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Türk milleti!

Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlulamanı, gönülden dilerim.

Ne mutlu Türküm diyene!

Mustafa Kemal Atatürk



Karaman Cumhuriyet Halk Partisi Kutlama Mesajı;


''Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutluyoruz. Egemenliğin asıl sahibi olan halkın fikirlerini serbestçe ifade ettiği, hukuk devleti ilkesi ile adaletin teminat altına alındığı demokratik cumhuriyetler, ırk, din, dil ayrımı gözetmeden herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşadığı, gelir dağılımında adaletin ve toplumsal refahın sağlandığı yönetim biçimleridir. Cumhuriyetimizin de bu ilkelerden ödün vermesi düşünülemez.

Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlık, çağdaşlık, ümmetten millete geçiş anlamına gelmektedir. Ne yazık ki günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Çok iyi biliyoruz ki dün emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri, yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar, Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız ve yaşatacağız.

Bu inanç ve kararlılıkla benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyoruz,''dendi.


Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan Şahiner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir.Büyük Önder Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegane görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimizin Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavraması, ülkemizin 90 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

 CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLU OLSUN
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Türk Eğitim Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN, bugün; imkânsız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyet’in ilan edilişinin 90. Yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını söyledi.

TES Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Büyük Türk milletinin şanlı tarihindeki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılını kutlamanın sevinci içerisinde olduğumuzu dile getiren Başkan Mehmet SERİN, büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet’in atalarımızdan kalan en güzel miras olduğunu ve her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığını belirtti.


Başkan Mehmet SERİN, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Bu büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet, Türk Milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Herkes bilmelidir ki; bu ülkenin evladı olan bizler, bizlere emanet edilmiş olan Cumhuriyetimizi, her daim, canımız pahasına koruyacağız. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı canlarını hiçe sayarak koruyan şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. 90 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılıkla ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, herhangi bir unsura feda etmemeye yeminli bir millettir. Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmanın hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu belirtiyor, her 29 Ekim’de yenilenen azim, kararlılıkla, Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin, saygıdeğer eğitim çalışanlarının Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”dedi.