Tam bir yıl önce, 2012’nin Mart ayında SGK binası önünden Aktekke Kent Meydanı’na kadar olan kısımda, kent tarihine damga vuracak büyük değişiklikler yapıldı. İsmet Paşa’yı yeni yüzüne kavuşturmak için başlatılan çalışma çerçevesinde ilk önce; caddeyi çirkin görüntüsüyle boğan Eski Adliye Binası, Cambaz Gazi Türbesi karşısındaki eski dükkânlar ve Emlakbank binası yıkıldı.

Yapılan düzenleme çalışmalarında ise; İsmet Paşa Caddesi’ne girişte yer alan Türkçe Parkı ve Cumhuriyet alanı yeniden düzenlendi. Caddenin asfaltı sökülerek yerine andezit küp taşlar döşendi. Bu bölgedeki alt yapı tesisatı yenilendi. Kaldırımlar ve yürüyüş yolu genişletilerek modern ışıklandırma sistemi yapıldı. İsmet Paşa’nın bir parçası olan Taş Bina boşaltılarak yenileme çalışmalarına başlandı. Cambaz Gazi Türbesi’nin çevresi açıldı ve taksi durağı kaldırıldı. Cadde tamamen ele alınarak yeni bir görünüme kavuşturuldu. 

İsmetpaşa Caddesi’nde yapılacak işler bu kadarla sınırlı değil. Cambaz Gazi Türbesi’nin olduğu alana aynı adı taşıyan bir park, Kuğulu Park ve Cambaz Gazi Parkı’nın birleştirilme projesi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan Çukurbahçe’ye uzanan yolun da İsmet Paşa düzenlemesine dahil edilmesi gibi planlamalar yapıldı.