Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplu açılışlar nedeniyle Manisa'daydı. Halka hitap eden Davutoğlu Karaman'da yaşanan tecavüz olayıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başbakan Davutoğlu: "Karaman'da yaşanan olaydan haberimiz var. Çocuklarımıza yönelik isitismara karşı hak edilen ceza hukukumuzda yok. Bu davanın ve bu çocukların takipçisi olacağız. Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta kalmayacak. İnsan bile diyemem bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

Hiçbir çocuğun, herhangi bir caninin, sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine müsade etmeyiz. Bu sapık bir daha gün yüzü görmeyecek.

Bir sapık üzerinden rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk isitismarı. Davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da ayrı bir ayıp. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir algı siyaseti yürütülüyor. Sorumlu kimse hesabını soracağız. Biz Ensar Vakfı'nın hizmetlerine şahitlik ediyoruz. Hepimiz bu alçaklara karşı tepki gösterelim. Ama bunu siyset konusu yapmayalım." şeklinde konupştu.