KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen seminerde Eğitmen Serkan Yimsel, ilk olarak fitness hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından öğrencilere BESYO Spor Salonunda fitness hareketlerinin uygulamasını yaptırdı.

Seminerinde Serkan Yimsel, düzeltici egzersiz hakkında konuşarak iyi bir fitness eğitmeninin; anatomiyi, kasları, vücudun çalışma sistemini bilen ve buna göre doğru hareketleri seçebilen antrenör olduğunu ifade etti. Yimsel, "Antrenörler düzeltici egzersiz pratiklerinin arkasındaki bilimsel alt yapıya ne kadar hakim yada bir antrenöre düzeltmek kelimesi ne kadar uygun bilemiyorum. Bazı fitness eğitimlerinde; ortopedik fitness, medikal fitness, klinik pilates, egzersiz terapisi gibi adlarla tıp terimlerini içeren eğitimler veriliyor. Bunları doğru bulmuyorum. Çünkü zaten iyi bir fitness eğitmenliği düzelticidir. Fitness eğitmeninin birinci önceliği, kişiye sakatlık riski en düşük ve biyomekanik verimi en yüksek kuvvet egzersizlerini öğretmektir." dedi.

Bel ağrıları hakkında da detaylar veren Yimsel, "Bel ağrılarının iyileşmesi konusunda opioid ağrı kesiciler, omurga füzyon ameliyatları, steroid enjeksiyonları, fizyoterapi, manipülasyon (kiropraktik), masaj, akupunktur gibi pek çok yöntem bulunmakta fakat yapılan deneylerde bunların hepsinden öte en etkili yöntemin yapılan egzersizler olduğu ortaya çıkmıştır. Yani modern tıp ve alternatif terapiler içinde en etkili ve ekonomik yöntem düzenli egzersizler olmuştur." dedi.

Serkan Yimsel, öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından uygulamalı eğitimlere geçti. Yimsel, BESYO Spor Salonunda öğrencilere fitness hakkında bilinmesi gerekenleri uygulamalı olarak açıkladı.