İlimizde faaliyet gösteren 8 dernek başkanı bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Fransız Parlamentosundan çıkan sözde soykırım yasa tasarısını protesto ederek kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yaptılar.
Yapılan ortak basın açıklamasında;''Sözde Ermeni soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören tek yanlı, çıkarcı ve asılsız teklifin 500’den fazla üyesi bulunan Fransız Meclisi’nde sadece 50 üyenin katılımı ile görüşülüp kabul edilmesiyle günübirlik siyasi çıkarlar ve menfaatler doğrultusunda tarihin siyasallaştırılması büyük bir insan hakları ayıbı ve ihlalidir.

Fransa’da; Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddini dile getirenlere ve konuyla ilgili düşüncelerini açıklayanlara, 1yıl hapis cezası ve 45.000 avro para cezası öder” ifadesinin yer aldığı söz konusu kanunla “ifade özgürlüğü” diye bir şey kalmamıştır.
Mösyö Sarkozy bir soykırım arıyorsa bu noktada kendi tarihine göz atması son derece faydalı olacaktır. Cezayir’de, Afrika’da, Ruanda’da yaşanan vahşetlerin hesabını veremeyen ve Cezayir’in özür talebine “Tarihi yazmak parlamentoların işi değildir. Bırakın, tarihi tarihçiler yazsın” diyebilen, Avrupa’nın insan hakları ülkesi olarak bilinen, eşitliğin, adaletin merkezi olarak anılan Fransa’nın, günübirlik siyasi çıkarlar güden Ortaçağ zihniyetinde birkaç vekili; düşünce özgürlüğünü hiçe sayan bu yaklaşımlarının arkasında, uzun bir tarihe dayanan Türk ve Müslüman karşıtlığının yatmakta olduğunu tescillemiş bulunmaktadırlar.
Türk Milleti, geçmişten bu güne ve geleceğe, tüm bireylerinin gurur duyduğu köklü ve şanlı bir tarihe sahiptir. Bu gerçeği değiştiremeyeceklerini bilenler, gerçekleri duymaya dahi tahammül edememektedirler. 
Tarih sayfaları, uzun süreli Afrika’daki insan katliamları yapan Fransızları anlatır.
1954-1962 arasında gerçekleştirilen büyük bağımsızlık savaşında Fransız işgalciler insanların insanlık onuruyla oynamakla kalmamış, 1.500’den fazla Cezayirliyi hunharca katletmişlerdir. Fransa, bu tarihlerde Gine, Kamerun, Gabon, Çad ve Benin gibi diğer Afrika ülkelerinde de benzer katliamlar gerçekleştirmiştir. Fransa’nın yalnızca Ruanda’da katlettiği insan sayısı 800 bindir.
Dünya Tribününden izleyen ülkeler neden duymazlar… Gelin arşivlerimize bakın, açın arşivlerinizi de gerçekleri tüm dünya görsün diyen Türkiye’nin sesini… Tarih ve tarihi olaylar siyasi parlamentolarda değiştirilemez. Tarihi, tarihçiler araştırır ve yazar.
Aşağıda dernek ve başkanlarının isimleri bulunan bizler; Türk Milletini derinden yaralayan, Türk tarihini günübirlik siyasi çıkarlar ve menfaatler doğrultusunda karalayan ve ifade özgürlüğüne karşı olan bu kanun teklifinin gündemine getiren Fransa'nın bu tutumunu şiddetle kınıyor ve Fransız Parlamentosunu sağduyulu olmaya davet ediyoruz!''dendi.

AÇIKLAMAYA YAPAN DERNEKLER VE BAŞKANLARI;
Kemal KABASAKAL (Dernek Başkanı) 
Yunus Emre’yi Tanıtma ve Yaşatma Derneği (YUNUSCA)
Yusuf BAYRAKTAR (Dernek Başkanı) 
Karaman’ı Tanıtma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği (KARAMANDER)
Mehmet Ali BÖCÜ (Dernek Başkanı) 
Dünya Karamanoğulları Derneği (DÜKADER)
Osman GÖZEL (Dernek Başkanı) 
Güzel Sanatlar, Tarih, Kültür, Spor, Doğa, Uluslararası Etkileşim ve Meslek Edindirme Derneği (SEKİZİNCİ RENK)
Ali EKİNCİ (Dernek Başkanı) 
Akademi 2023 Kültür, Tarih, Turizm, Mesleki Eğitim, Girişimcilik ve Uluslararası Etkileşim Derneği (AKADEMİ 2023)
Bilal ÖZTÜRK (Dernek Başkanı) 
Tarımsal Kalkınma, Mesleki Eğitim ve Uluslararası Etkiletişim Derneği (TARMED)
Ali Rıza YILDIRIM (Dernek Başkanı) 
Türkiye Sakatlar Derneği Karaman Şubesi
Faruk ÇÖLMEKÇİ (Dernek Başkanı) 
Kültürel Araştırma, Mesleki Eğitim, İzolasyon, Yalıtım, Tarım, Girişimcilik ve Uluslararası Etkileşim Derneği (KARMESDER)