Müslümanlar için ibadetin doruğa ulaştığı Ramazan ayında bu yıl sona gelindi. Bin aydan daha hayırlı olan “Kadir Gecesi” de Karaman’da coşkuyla idrak edildi.
Kur’anı-Kerim’in insanlığa ulaşmaya başladığı İslam aleminin kutsal gecelerinden Kadir Gecesinde, Karaman’da tüm camiler doldu taştı.
İl genelinde Kadir Gecesi'nde tüm camilerde teravih namazları ile birlikte, çok sayıda camide de Kur'anı- Kerim Tilaveti, vaaz, mevlit ve dua'dan oluşan programlar yapıldı. Bazı camiler Kadir Gecesi nedeniyle sabah namazına kadar açık tutuldu.
DİKBASAN’DA KADİR GECESİ VE SAKAL-I ŞERİF
Camilerde teravih namazı sonunda tesbih namazı kılınıp dualar edildi.
Akşam iftar saatinin girmesi ile birlikte oruçlarını açıp yemeğini yiyen herkes camilere akın etti. Camiler doldu, vatandaşların birçoğu namazlarını cami bahçesinde kıldı. Kadın cemaat de bu gecede camilere yoğun ilgi gösterdi.
Huşu ile ibadet edip ellerini semaya açan vatandaşlar, ayrıca dünyada zülüm gören Müslümanların da huzur ve saadete kavuşması için dua etti.
Mübarek Kadir Gecesinde Dikbasan Camisinde Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i ziyarete açıldı. Selavat Şerif ile birlikte 40 bohçaya sarılan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi Kadir Gecesinde yoğun ilgi gördü. Cemaat, öptü, dualar etti, şükür namazı kıldı.
Tesbih namazının da kılındığı Dikbasan Camisinde Cami Hocası Mehmet Uysal, kıldırdığı namaz sonrası İslam alemi için dua etti. Camideki cemaat, duaya "amin" diyerek, ortak oldu. Mübarek gecede okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahiler huşu içinde dinlendi.  Ayrıca camiye gelen cemaat için çeşitli kişi ve kurumların katkıları ile tatlı ve pasta ikramları da yapıldı.
AKTEKKE’DE İNSAN SELİ
Aktekke Camisinde Kadir Gecesinde teravih namazına yüzlerce insan akın etti. Aktekke Camisinde ise içeriye sığmayan insan seli caminin avlusu ve Kent Meydanında ibadetini huzur içinde yaptı. 7’den 70 vatandaşın ilgi gösterdiği camide, selavatlar çekildi. Şükür namazları kılınarak dualar edildi.
CAMİ’DE SAKAL-I ŞERİF
İkindin namazı sonrası din görevlilerin kontrolünde sakalı şerifi ziyaret için gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalık tarafından ilgi gören Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygulu anlarda yaşandı.